Suriye’nin Afrin kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Suriye’nin Afrin kentinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Yerel kaynaklar, ilk belirlemelere göre patlamada 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 14 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Suriye’nin Afrin kentinde bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 20 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Suriye’nin Afrin kentinde bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) bölgedeki yerel kanyaklardan aldığı son bilgilere göre, patlamada 6 kişi yaşamını yitirdi, 20 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe duyuluyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Afrin'de halkın yoğun olarak kullandığı bölgede bombalı araç patlatan teröristlerin, 5 masum sivili katlederken en az 22 sivilin de yaraladığını bildirdi. 

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Terör örgütü PKK/YPG, Zeytin Dalı bölgesindeki huzur ve güven ortamını bozmak için yine masum sivillere saldırdı. Afrin'de halkın yoğun olarak kullandığı bölgede bombalı araç patlatan teröristler 5 masum sivili katlederken en az 22 sivili de yaraladı" denildi. 

ÖLÜ SAYISI 9'A, YARALI SAYISI 43'E YÜKSELDİ

Hatay Valiliği, Afrin'deki bombalı araç saldırısında yaşamını yitirenlerin 9'a, yaralı sayısının ise 43'e yükseldiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"14 Eylül 2020 Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında Afrin Merkez Zeytindalı kavşağı (Kavva kavşağı) üzerinde meydana gelen ve ilk belirlemeye göre bombalı araç olduğu değerlendirilen patlama neticesinde; 9 sivil şahsın hayatını kaybettiği, 43 sivil şahsın ise çeşitli yerlerinden yaralandığı olayla ilgili araştırma ve kimlik tespitine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir."

Editör: MURAT ÖZER