Diyarbakır Merkez Yenişehir'de çocuklar arasında çıkan münakaşa, ailelerin karışmasıyla birlikte silah, taş ve sopaların kullanıldığı büyük bir kavgaya dönüştü. Yaralanan 4 kişi hastanede tedavi altına alınırken, kavgaya karıştığı tespit edilen 1 kişi gözaltına alındı. Polis, taraflar arasında yeni bir kavga yaşanmaması için semtte ve yaralıların götürüldüğü hastane çevresinde önlem aldı. 
Gece geç saatlerde Merkez Yenişehir ilçesi Fabrika Mahallesi 192. Sokak'ta oturan çocuklar arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Çocuklarının kavga ettiğini duyan aileler de, önce sözlü olarak karşılıklı tartışma başlattı. Çıkan tartışmanın ardından taraflar birbirlerine taş, sopa ve silahla karşılık verdi. Çevredekilerin durumu haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda zırhlı araçla polis ekipleri geldi. Çevre güvenliği alan polis, yaralı olan vatandaşları sağlık ekiplerine teslim etti. Olay yerinde bulunan 4 yaralı sağlık araçlarında yapılan ilk müdahalenin ardından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. 
Polis, sokağı yaya geçişine geçici olarak kapatarak, çevrede geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. Polisin başlattığı soruşturma kapsamında kavgaya karıştığı öğrenilen bir şüpheli gözaltına alındı. Güvenlik güçleri, yaralıların götürüldüğü hastane çevresinde de taraflar arasında yeni bir kavga çıkmaması için önlem aldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. 

Kaynak: dha