Otelin çatısından büyük bir kar kütlesi yere düştü.Otelin önünde bulunan çok sayıda kişi karın altında kaldı. Kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucu ilk ilgilere göre 6 kişi kurtarıldı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Bölgede her ihtimale karşı arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Olayın, 19 kişilik tur grubunun Uludağ gezintisi sırasında yaşandığı belirtildi.
VALİ CANBOLAT: SAĞLIK DURUMLARI İYİ
Bursa Valisi Yakup Canbolat, Uludağ'a gelerek, olay yerinde incelemelerde bulundu. Burada açıklama yapan Vali Canbolat, önce 2 kişinin, daha sonrasında da onları kurtarmaya gelen 4 kişinin üzerine kar kütlelerinin düştüğünü belirterek, şunları kaydetti:
"Çatıdan düşen kar kütlesinin altında 6 kişi vardı. Yapılan müdahalelerle bu 6 kişi kurtarıldı. Her ihtimale karşı yine de mevcut kar kütlelerini kontrol ediyoruz ve buradaki kar yığıntısını da kaldırmaya çalışıyoruz. Şükür ki vatandaşlarımızın ufak sağlık problemleri dışında genel sağlık durumları iyi. Büyük bir kazadan vatandaşlarımız zarar görmeden kurtuldu. Bu da bize şunu gösterdi ki havaların ısınmasıyla birlikte bölgede alınması gereken tedbirlerin tekrar gözden geçirilmesi ve dikkat edilmesi gerekiyor. Buradaki işletmeciler ve yöneticilerle de konuşarak dikkatli olmalarını isteyeceğiz."
Kendilerine henüz kayıp başvurusu olmadığını belirten Vali Canbolat, "6 kişi olduğunu değerlendiriyoruz, 6'dan fazla olmadığını düşünüyoruz, ancak her ihtimale karşın bölgedeki kar yığınlarını temizliyoruz. 6 kişinin tamamının sağlık durumları iyi" ifadelerini kullandı.
Vali Yakup Canbolat'a bölgedeki incelemelerinde Bursa İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç eşlik etti.
Milli Parklara ait kar püskürtme motoruyla da alandaki karlar püskürtüldü. Yaklaşık 1,5 metreye yakın kar kütlesi iş makineleriyle tahliye edildi. İz takip köpeği ve jandarma helikopteri de çalışmalarda kullanıldı. JAK, AFAD, AKUT, NAK, İHH Kurtarma Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin katıldığı çalışmalarda kar kütleleri altında kimseye rastlanmadığı öğrenildi.

Editör: MURAT ÖZER