Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İzmir'de Libya Başbakanı ve Savunma Bakanı Abdulhamid Dibeybe, Kamerun Savunma Bakanı Joseph Beti Assomo, Kırgızistan Savunma Bakanı Tümgeneral Baktibek Bekbolotov ve Ruanda Savunma Bakanı Tümgeneral Albert Murasıra ile ayrı ayrı görüştü.

Bakan Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en büyük planlı tatbikatlarından Efes 2022 kapsamında Türkiye'ye gelen 4 bakan ile ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerde, başta askeri eğitim iş birliği ve savunma sanayi olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

AZERBAYCAN VE KOSOVA SAVUNMA BAKANLARI İLE GÖRÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Efes 2022 kapsamında Türkiye'ye gelen Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Kosova Savunma Bakanı Armend Mehaj ile ayrı ayrı görüştü. İzmir'de gerçekleşen görüşmelerde, başta askeri eğitim iş birliği ve savunma sanayii olmak üzere ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

ETİYOPYA VE KAZAKİSTAN GENELKURMAY BAŞKANINI KABUL ETTİ

Bakan Akar daha sonra Etiyopya Genelkurmay Başkanı Mareşal Birhanu Jula ile Kazakistan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Marat Khusayinov'u ayrı ayrı kabul etti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler'in de yer aldığı görüşmelerde, ikili ve bölgesel savunma ile güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu. 


 

Editör: MURAT ÖZER