ABD'de, Abbott Laboratuarları Covid-19 virüsünün tespiti icin pozitif sonucu 5 dakikada negatif sonucu ise 13 dakikada çıkaran test kiti için ABD Sağlık Bakanlığı FDA’den acil üretim izni aldı.

FDA’de normalde bir ilaç ya da sağlık ürününün üretimi için onay çıkma süresi 3 yıl civarı. Bu acil onay Donald Trump hükümeti tarafından hemen sağlandı. 

ABD’DE ABBOTT LABARATUARLARI COVID-19 TESPİTİ İÇİN 5 DAKİKADA SONUÇ VEREN TEST KİTİ ÜRETİMİNE BUGÜN BASLIYOR

Test her türlü sağlık ortamında yani evinizde bile kolayca yapabileceğiniz şekilde üretilecek ve ID Now olarak adlandırıldı.

Abbott Diagnostics Araştırma ve Geliştirme başkan yardımcısı John Frels  01.Nisan.2020 çarşamba gününden başlayarak günde 50.000 adet test kiti üreteceklerini açıkladı.

ID Now suanda ilk etapta hastanelerin acil bölümlerine, polikliniklere, doktor ofislerine ve medikal laboratuarlara dağıtılacak. ID Now hafif, taşınabilir ve moleküler teknoloji kullanılan  yüksek oranda doğru sonuçlar veren bir test kiti olarak açıklandı.

Abbott Laboratuarları bu test kitinin üretimi dolayısı ile moleküler point-of-care yani şahsi moleküler test platformunda ABD'de tekel oldu. Tespit edilen test sonuçlarına göre ABD’de vaka sayısının ve ölüm oranın kontrol altına alınacağı tahmin ediliyor.

COVID-19 testi için kullanılmadığında ID NOW Influenza A ve B, Strep A ve Solunum sinsityal Virüsü (RSV) testleri için önde gelen moleküler test platformu da olacaktır. 

Editör: MURAT ÖZER