- Türk Şirketleri, bölgedeki yeni pazarlara açılma ve güçlü iş bağlantıları kurma yolunda bölgenin önemli merkezlerinden biri olan Katar’a çıkarma yapacak.

- Bölgede en önemli fuarlardan biri olan Turkey Expo Qatar 2019, 16-18 Ocak 2019 tarihlerinde Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek.

 İSTANBUL'DAN ORTADOĞU VE KUZEY AFRİKA'YA TEKNOLOJİ VE BİLGİ TRANSFERİ 

Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya yönelik açılımlarını sürdüren Türk iş dünyası, tecrübelerini güç birliği ile MENA bölgesine aktarmaya hazırlanıyor. Bu doğrultuda gerçekleşen ilk oluşumlardan bir tanesi Kolektif Zihinler adı altında geçtiğimiz günlerde hayata geçti.

İstanbul’da teknoloji, dijital dönüşüm ve danışmanlık alanlarında faaliyet gösteren 6 şirket, Ortadoğu ve Kuzey Afrika pazarında yer alan şirketlere yön vermek amacıyla güç birliği yaptı ve Kolektif Zihinler (Collective Minds) adlı platformu kurdu.

Kolektif Zihinler, bir şirketin geleceğe hazırlanma stratejilerinde ivmelenme için öne çıkan; teknolojiden liderliğe, iletişimden kültüre, dijital dönüşümden nesnelerin internetine kadar (IoT) bir çok farklı uzmanlık alanında çözümler sunuyor.

BÖLGENİN LİDER TEKNOLOJİ VE BİLGİ İHRACATÇISI OLACAĞIZ

Kolektif Zihinler Kurucu Ortağı Nurçin Koçoğlu, bu yeni oluşum hakkında “İş dünyasındaki değişimin yüksek hızı, teknolojik dönüşümün boyut ve kapsamı, küreselleşenbilgi akışı, şirketlerinçalışma alanı ve şeklini yeniden tanımlıyor. Kolektif Zihinler olarak bu noktadan yola çıktık” diye söyledi.

Koçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceği tasarlayan şirketler, farklı uzmanlıklardan temsilcilerin zengin bakış açılarını bir araya getiren, sorunlara “çevik” yaklaşan, iş birliği kültürü ile çalışan ve bunu teknoloji ile destekleyen bir yönetim biçimini benimsiyor.

İşte bu noktada Kolektif Zihinler (Collective Minds) geleceği tasarlayan şirketlere destek verecek. Türk iş dünyası geçtiğimiz 10 yılda gerek teknoloji gerekse müşteri davranışları açısından hızlı bir dönüşüm geçirdi. Türkiye’de çalışma kültürümüz; çoklu odakla iş yönetebilme, ekonomik ve sosyo-kültürel dinamiklere uyum, kriz yönetimi tecrübesi, teknolojik dönüşüme hızlı adaptasyon yetkinlikleri ile önemli liderler yetiştirdi. Bu tecrübelerin güç birliği ile MENA bölgesine aktarılmasına öncülük etmeyi ve teknoloji ihracatçısı olmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

Kolektif Zihinler üyeleri bölgede farklı sektörlerde 35 farklı milliyet ile çalışan ortak kültür şekillendirme tecrübesine sahip üyelerden oluşuyor.

Editör: MURAT ÖZER