Haftada birkaç kez size hastalık hakkında bilinenler, COVID-19 ile mücadele çabaları, dünya üzerindeki etkileri ve kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için neler yapabileceğiniz konusunda en son güncellemeleri vereceğiz. Abone olun ve Corona Teknoloji haberlerinden ilk siz haberdar olun.

GÜLDEN SEÇİLMİŞ'TEN CORONA VİRÜS TEKNOLOJİ HABERLERİ

1- ABD’de Tip çalışanlarının hikayelerini ve deneyimlerini paylaştıkları Radio Corona adlı bir radyo kanalı kuruldu.

2- Toplumun büyük bir kısmı tarafından güvensizlik dolayısı ile çok büyük işlem görmeyen Cyrpto sanal paraya rakip olabilecek ve devlet tarafından işletilmesi planlanan yeni bir odeme platformu "Digital Dollar” onerisi her ne kadar ABD Kongresi’ne sunulan “Korona Virus Acil yardim planı" icinde red edilmiş olsa da bu fikrinde eninde sonunda gerçekleşeceğini yakın zamanda duyacağız.

LOVE IS BLIND (AŞKIN GÖZÜ KÖRDÜR) PROGRAMI

3- Koronavirus salgını sırasında flört ve sekse hoşgeldiniz! Geçtiğimiz hafta gelen kapatmalar ve yerinde barınma emirlerinin  yaygınlaşması sonucunda, ABD Pennsylvania Üniversitesi’ne bağlı Wharton Business School’da dolaşan gizli bir Google platformunun oluşturulduğu görüldü. Platformun Netflix’in popüler arabulucu yarışması "Love is Blind” (Aşkın gözü kördür) programından esinlenerek  oluşturulduğu söylendi. Program çiftlerin izole bölümlerde birbirlerini görmeden konuşarak ve rotasyon ile birbirlerini tanımaya çalışmaları ve sonunda birbirlerine uygun olanların flört etmeye başlamaları ile hit oldu. Bu yeni platformda da içerik oluşturucular sahte email başvuruları ile çiftlerin cinsel tercih ve özelliklerini birbirleri ile karşılaştırarak uygun çiftlere email ve video görüşmesini açıyorlar. Bu arada online randevu devi uygulamaları Tinder ve OkCupid in arkasındaki şirket olan Match misyonunu halk sağlığını korumak ile dengelemeye çalışırken de hisse senetleri de ABD borsasında %25 oranında değer kaybetti.

4- Koronavirüsü Salgını sebebi ile dünyada bir anda olusan işsizlik hayati altüst ederken bir yandan da bazı firma ve sektörlerde hızlı bir yükseliş ve yeni is imkanları da gündeme oturdu. Mesela en önemlisi tabi ki Covid-19 asisi denemeleri icin gönüller aranması. En çok eleman arayan sektörlerin  başında ise evde kapatmalar dolayısı ile lojistik sektörü gelmekte. Online süpermarket, restaurant yemek ve Amazon gibi online satış kanalları için  özellikle kendi araçları ile teslimat yapabilecek teslimatçılar aranması iş ilanlarında birinci sıraya yükseldi.

5- Salgının eve kapattığı ve insanların sıkılması sebebiyle Google Meet, Whatsapp toplu görüşme, PowerPoint partilerinde patlama yaşandı. Yüksek internet kullanımı sebebi ile bazı teknoloji firmaları da ücretlerinde salgın krizi indirimine gitmesi de dikkat çekti.

6- Microsoft'un Yönetici Başkanı  Bill Gates tarafından önceki yıllarda defalarca açıklanan ve biyolojik savaş icin gereken önlemlerin yeterli olarak alınmadığı konusundaki uyarıları ile beraber gündeme oturan ID2020 projesi kapsamındaki  "dünyada herkesin aşılanması yolu ile insanlara microchip ile dijital kimlik verilmesi ve kanun disi faaliyetlerin takip edileceği” söylentileri de komplo teorileri içerisinde dünya gündemine oturdu.

KAYNAK: MIT CORONAVIRUS TECH REPORT 


Editör: MURAT ÖZER