Uluslararası denetim, vergi ve danışmanlık şirketi KPMG Türkiye, müşterilerinin analitik ihtiyaçlarını karşılarken en gelişmiş çözümlerle katma değer sunabilmek amacıyla ileri analitik ve yapay zekada dünya lideri olan yazılım devi SAS ile iş birliği gerçekleştirdi.

KPMG VE SAS YAPAY ZEKA LABORATUVARI KURACAK 

KPMG Türkiye ve SAS’ın imza attığı iş birliği, KPMG’nin uluslararası yapısı altında SAS’ın analitik ve yapay zeka konusundaki kapsamlı teknolojileriyle katma değerli analitik çözümler üretmeyi amaçlıyor.Sektördeki yenilikçi işbirliği sayesinde son kullanıcılar, KPMG Türkiye aracılığıyla iç pazardaki taleplerine cevap verebilecek yeni iş çözümlerine ulaşabilecek. KPMG Türkiye ofisinde oluşturulacak Yapay Zeka Laboratuvarı ile finanstan sigortaya, üretimden perakendeye ve enerjiye kadar birçok farklı endüstride SAS teknolojisi ve KPMG uzmanlığıyla şirketlerin dijital yol haritalarını veri odaklı bir temele oturtan sektörel çözümler sunulacak.

İş birliği anlaşmasına imza atan KPMG Türkiye Başkanı Murat Alsan, analitik çözümleriyle dünya devi olan SAS’la yapılacak çalışmaların, iş dünyasının yolunu aydınlatacağını söyledi. KPMG Türkiye’nin SAS Global Sistem Entegratörü olduğunu ve globalde de iş birliği yaptıklarını belirten Alsan, “Bu ortaklık gereği hem SAS hem de KPMG Türkiye olarak; iş modellerini kurmak, teknik ve iş ekiplerini eğitmek ve geliştirmek ve pazarlama desteği sağlamak için önemli oranda kaynak ayırmayı planlıyoruz. KPMG’nin uzmanlığını SAS teknolojileri, SAS global deneyimi ve servis yetenekleri ile tamamlayan bu projeyle müşterilerimize ve Türkiye pazarına değer katacak zengin analitik çözümleri sunacağız” diye söyledi. 

SAS’ın Türkiye ve Orta Asya Bölgelerinden Sorumlu Genel Müdürü Tayfun Topkoç ise şunları söyledi: “Gerçekleştirdiğimiz iş birlikleriyle hem iş ortaklarımıza hem de müşterilerimize önemli katma değerler sunuyoruz. Dünyanın önde gelen denetim, vergi ve danışmanlık hizmetleri şirketinden biri olan KPMG ile yaptığımız ortak çalışmada da bu değişmedi. SAS olarak KPMG ile sektördeki en yenilikçi çözümleri güçlendirerek ve yeni nesil girişimcilere yarının teknolojisinin ötesinde düşünmeleri için ilham vereceğimiz bir çalışmaya imza attık. Bu sayede Türkiye pazarına yeni girişimlerle iş birliği yapma niyetindeyiz. Bu kapsamda yine KPMG ile genç veri bilimcilerini geliştirmek için ortak bir staj programı ve Yapay Zeka alanında çalışmaları güçlendirmek için Co-Innovation Lab (“COIL”) kurmayı planlıyoruz.”

Editör: MURAT ÖZER