Lider konferans kuruluşu Yürekli'nin Yapı Kredi World ana sponsorluğunda düzenlediği MARKA 2018 konferansı öğleden sonra seansında çarpıcı sunumuyla sahne alan Avrupa'nın en etkili etik hacker'ı Jamie Woodruff, teknolojiye karşı kırılganlığımızı ve siber güvenlik alanındaki tehlikeleri anlatırken çarpıcı örnekler verdi. Sahnede eşzamanlı olarak hackerlık yapan Woodruff, MARKA 2018 katılımcılarına büyük şok yaşattı.

AVRUPA'NIN EN ÖNEMLİ ETİK HACKER'INDAN MARKA 2018 KATILIMCISINA SİBERE ŞOK

25 yaşında alanının en önemli otoritesi haline gelen Jamie Woodruff, bulduğu açıklarla Facebook, Google, Twitter ve Youtube gibi sitelerin önemli güvenlik problemlerini çözmüş bir isim. 'Etik hackerlık' olarak tanımlanan işi sayesinde avcıdan bekçiye dönüşen Woodruff, siber saldırganların internette nasıl iletişim kurduklarını modelledi. Woodruff, MARKA 2018 sahnesindeki sunumunda teknolojinin hayatımızı nasıl etkilediği konusunda herkesin tehlikeye açık olduğunu örneklerle anlattı.

MARKA Katılımcılarından 2 gönüllüyü sahneye davet eden Woodruff, birbirini tanımayan iki kişinin telefonlarına dokunmadan elinde telefonla sahnede duran kişiyi, sahnede olup telefonunu çantasında unutan kişinin telefonundan aramayı başardı. “Bunu yapmam 5 saniyemi alıyor, herkes bu kadar tehlike altında” diyen Woodruff, temassız kredi kartlarıyla ilgili de katılımcıları şoke eden bir aktivite daha yaptı: 10 gönüllüyü sahneye davet etti ve beş dolarlık bir telefon programıyla nasıl kart bilgilerinin çalınabileceğini gösterdi.

"HERKES BUNU YAPABİLİR" DEDİ HERKESE TEKNOLOJİYE İNANCI SORGULATTI

Woodruff'ın yaptığı sunumun en etkileyici anıysa eş zamanlı olarak yaptığı hacker'lık örneğiydi. Nükleer Santral'in güvenlik kamera sistemine erişen Woodruff, izleyicilere yaşattığı şokla, siber saldırıların gündelik hayatımızı ne derece etkileyebileceğinin altını çizmiş oldu. Woodruff, “Dışarıdan hack etmeye çalışmıyorum, sadece google kullanarak sızabildim. Hiç teknik beceriye gerek yok. Herkes bunu yapabilir” diyerek bütün katılımcılara hayatlarındaki teknolojiyi sorgulattı.

Editör: MURAT ÖZER