Huawei Dönüşümlü CEO’su Guo Ping, 2018 yılını değerlendirirken, Huawei’nin bu dönemde önemli zorluklara rağmen, ses getiren başarı hikayelerine imza attığının altını çizdi. Huawei’nin hiçbir zaman güvenlik tehdidi oluşturmadığını ve asla oluşturmayacağının altını çizen Ping, 170’ten fazla ülke ve bölgenin hali hazırda Huawei markasına güvendiğini söyledi.

Huawei Dönüşümlü CEO’su Guo Ping, Huawei olarak her zaman ileri doğru gitmeyi hedeflediklerini söyledi. “Bugün bu yaklaşımın başarılı sonuçlarını da somut olarak görüyoruz. Bu yılki bilançolarımıza göre 2018 satış gelirimizin, geçen yıla oranla %21 artışla 108,5 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz.”

2018 yılını Huawei’nin tüm iş süreçleri açısından değerlendiren Huawei Dönüşümlü CEO’su Guo Ping’in açıklamalarına şu şekilde devam etti: 

DÜNYANIN DİJİTAL İŞ ORTAĞI 

Bugün dünyanın önde gelen global mobil operatörleriyle, 5G özelinde 26 ticari sözleşmeye imza attık ve şimdiden 10.000'den fazla 5G baz istasyonunun dünya genelindeki sevkiyatını başlattık. Bugün tüm dünyada 160'tan fazla şehirde yer alan 211 Fortune Global 500 şirketi, Huawei'yi dijital dönüşüm için iş ortağı olarak konumlandırmış bulunuyor.

Tüketici ürünlerinde de bu yıl önemli bir yükselme trendine imza atarak 200 milyondan fazla akıllı telefon sevkiyatını yine dünya genelinde gerçekleştirdik. Hem kişisel bilgisayarlar özelinde hem de akıllı evler ve nesnelerin interneti ekosisteminde başarılı projelere imza attık. Huawei Cloud ile 18 kategoride 140'dan fazla bulut projesini hayata geçirdik. Bu kapsamda, 22 bölgede yer alan 37 faaliyet alanımızda global müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için ortaklarımızla birlikte çalışmaya devam ediyoruz.

2018 YAPAY ZEKANIN YILI OLDU

2018, ayrıca AI (Yapay Zekâ) stratejimizin paylaşılması açısından da önemli bir yıl oldu. Bu çerçevede tüm senaryolar için eksiksiz bir AI çözüm portföyünü hayata geçirdik. Bu portföy, dünyanın ilk tam- senaryo AI çiplerini (Ascend serisi), ilgili ürünleri ve bulut hizmetlerini kapsıyor. İş performansımızda da bu dönemde önemli bir mesafe kat ettik. Müşterilerimizin de bu yöndeki son derece olumlu geri bildirimleriyle piyasadaki birçok olumsuz koşulla en iyi şekilde mücadele ettik.

ZORLUKLAR KARŞISINDA AYNI TUTARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ

Bugün uluslararası konjonktürde durum ne olursa olsun, tedarik stratejimizde herhangi bir değişikliğe gitmeyeceğiz. Amerika Birleşik Devletleri menşeili tedarikçilerimiz de dahil olmak üzere tüm eko-sistem için bu stratejimiz ve iş birliğimiz aynı tutarlılık içinde devam edecektir.

"2019'da stratejik fırsatlara daha çok odaklanacağız ve daha esnek bir iş yapısı oluşturacağız. Uçtan uca çözümlerle stratejik olarak da en iyi konumda yer alabilmek için, ürün yatırım portföyümüzü optimize etmeye de devam edeceğiz." dedi.

2019 yılında da güvenilir ve kaliteli ürünler ortaya koymak için, yazılım mühendisliği yeteneklerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Bugün ürünlerimiz ve çözümlerimiz 170'ten fazla ülke ve bölgede müşterilerimizin güvenini kazanmıştır. Siber güvenlik konusunda da son derece olumlu bir sicile sahibiz. Huawei hiçbir zaman bir güvenlik tehdidi içeren ürünler sunmadı ve asla sunmayacak.

SİBER GÜVENLİK ÖNCELİĞİMİZ

Bugün, BİT ürünlerinin güvenilirliği müşterilerimizin en büyük endişesi haline geldi. Yazılım mühendisliği yetenekleri ve uygulamaları bu güveni oluşturmak için önemli bir temel teşkil ediyor. Siber güvenlik ve gizliliğin koruması, her zaman için gündemimizin en üst sıralarında yer alacak. Geçtiğimiz 30 yıl boyunca, telekomünikasyon teknolojisini fildişi kulelerin ve laboratuvarların ötesine taşımak tüm dünyaya pratik uygulamalar eşliğinde sunmak için çalışıyoruz. Bu çabamız ile aynı zamanda gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler ve bölgeler arasındaki dijital uçurumun da kapanmasına hizmet ediyoruz. Bugün dünya genelinde 3 milyardan fazla insanı birbirine bağlayan bir şirket olmaktan gurur duyuyoruz.

Huawei olarak bugün, 380'den fazla endüstri kuruluşunun üyesi konumunda, 300'den fazla kilit pozisyonda hizmet veriyoruz ve her yıl 6.000'den fazla proje için piyasaya farklı teklifler sunuyoruz. Yapay zekâ, büyük veri ve bulut teknolojilerindeki yeni gelişmelere odaklı iş modellerimizle, sektörle senkronize olarak bu alanda da endüstrilere öncülük etmeye hazırız.

Huawei’nin olmadığı bir 5G pazarı, yıldız oyuncusu olmayan bir NBA takımı gibi olacaktır

Kablosuz ağlar, optik tabanlı teknolojiler, veri iletişimi ve akıllı cihazlar gibi alanlarda rekabette en ön sıralardaki konumumuzu koruyoruz. Açıkça ifade etmeliyiz ki Huawei’nin olmadığı bir 5G pazarı, yıldız oyuncuları olmayan bir NBA takımı gibi görünecektir. Oyun yine devam eder, ancak yetenek ve uzmanlık farkı da tüm süreç boyunca gözle görülür şekilde hissedilecektir.

Dijital dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor ve gitgide kendimizi daha akıllı bir dünyada buluyoruz. Tüketiciler de bu sürece uygun olarak daha gelişmiş ve daha güvenilir dijital teknolojiler ve hizmetler bekliyor. Bu uzun ve sonu olmayan bir yol, bu nedenle yenilikçi anlayışımızdan hiçbir zaman taviz vermememiz gerekiyor.

Editör: MURAT ÖZER