Türkiye’de inovasyon ve geliştirme merkezi kuran ilk global yazılım şirketi SAP, Teknopark İstanbul’da yer alan SAP Geliştirme Merkezi’ni yeni nesil teknolojileri canlı olarak sunduğu bir deneyim merkezi ile büyütüyor. Türk şirketlerinin dijital dönüşüm süreçlerindeki ihtiyaçlarına odaklanarak tasarlanan SAP Deneyim Merkezi’nde ziyaretçiler Türkiye’den ve dünyadan inovatif senaryoları canlı demolar üzerinden deneyimleyebilecek. ‘Akıllı İşletme’ye dönüşüm yolunda her ölçekteki Türk şirketine global rekabet gücünü artırma imkanı sunacak olan merkez, ekonomiye sağlayacağı katkıyla da öne çıkacak.

SAP ekosisteminin müşterileri ile bir araya gelerek yeni iş fikirleri geliştireceği, endüstrinin önde gelen liderleri ile deneyim paylaşımı yapabileceği merkezin kapıları, SAP müşterileri ve iş ortaklarının yanı sıra üniversiteler, girişimciler ve sivil toplum kuruluşlarına da açık olacak.

SAP Türkiye’nin, İstanbul Teknopark’ta 2013 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren SAP Geliştirme Merkezi içinde hayata geçirdiği SAP Deneyim Merkezi’nde Sanal Gerçeklik, Öğrenen Makineler, Yapay Zekâ ve Blockchain gibi yenilikçi teknolojiler kullanarak oluşturulmuş örnek senaryolar yer alıyor.

SAP Deneyim Merkezi, şirketlere teknolojiyi kullanarak birer akıllı işletmeye dönüşmenin artık kaçınılmaz olduğu yeni dijital dünyada yol gösterecek. SAP’nin iş ortaklarından Detaysoft, Innova, MBIS’in desteğiyle hayata geçirilen merkez, Türkiye’deki ve bölgedeki SAP ekosistemini bir araya getirerek, inovatif fikirler geliştirmek için de benzersiz bir deneyim üssü görevini üstlenecek.

Türk şirketlerinin dijital dönüşüm süreçlerindeki ihtiyaçlarına odaklanarak tasarlanan SAP Deneyim Merkezi’nde şirketler, “Model bir İşletme” üzerinden ileri teknolojileri kendi iş süreçlerine nasıl adapte edebileceklerini somut olarak gözlemleyerek, Türkiye’ye katma değer sağlayacak yeni iş fikirleri geliştirebilecek.

"DENEYİMİN GÜCÜNDEN ALDIĞIMIZ İLHAMI YENİLİKÇİ İŞ FİKİRLERİNE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ"

Yeni deneyim merkezi ile her geçen gün büyüyen SAP ekosisteminin ülkemiz için daha fazla değer üreteceğini vurgulayan SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, “Türkiye’deki yeni yatırımımızla yenilikçi teknolojilerimizi ve çözümlerimizi deneyimleme fırsatını sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. SAP Deneyim Merkezi’nde SAP’nin dünyada 437 binden fazla müşterisinden aldığı ilham ve tecrübeyle geliştirdiği projeler ve ideal senaryolaryer alıyor. Bu merkez ile dijital dönüşüm süreçlerinde yol arkadaşlığı yaptığımız Akıllı İşletmelerin işlerini daha iyi yapmak için yeni nesil teknolojileri nasıl birbirine entegre ettiklerini ziyaretçilerimizin gözünde canlandırmaya çalışıyoruz. Bu sayede de deneyimin gücünden aldığımız ilhamı Türkiye’deki müşterilerimizle birlikte yenilikçi iş fikirlerine dönüştüreceğiz. Ayrıca müşterilerimiz, teknolojinin getirdiği hızlı dönüşümün ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılayacak ve ekosisteminin geleceğini şekillendirecek. Dijital dönüşüm yolculuğunu bizlerle beraber şekillendirmek isteyen tüm kurum ve kuruluşları bu merkeze davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Deneyimin artık her sektör için çok önemli olduğunu da belirten Candan konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugünün gücü bilgi. Ülkemizdeki bilgi birikimini bizden sonraki kuşaklara aktarabilmek için mühendislik tarafında yapılan işlere çok değer veriyoruz. SAP’nin büyük veri ile bağlantılı yapay zekâ ve öğrenen makineleri kapsayan SAP Data Hub çözümünün önemli bir kısmı Türk mühendisler tarafından SAP Geliştirme Merkezi’nde geliştiriliyor ve tüm dünyaya ihraç ediliyor. Dünyanın farklı bölgelerindeki mühendislerle birlikte geliştirilen bu çözüm kurumların büyük veriyi daha verimli ve güvenli yönetmelerini sağlıyor.”

"SAP DENEYİM MERKEZİ ÖNEMLİ BİR BULUŞMA NOKTASI OLACAK"

Amaçlarının yerel ihtiyaçlara odaklanarak çözümler bulmak olduğunu belirten SAP Güney Avrupa ve Kuzey Afrika Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Joao Paulo da Silva ise, SAP olarak, dünya genelindeki şirketlere işlerini veriye, tasarım odaklı düşünceye ve ortak inovasyona dayalı bir şekilde dönüştürmelerine yardımcı olduklarını söyledi.CXO’lara yani “deneyim uzmanlarına” ilham vermek, birlikte hayal etmek ve iş süreçlerini dijital bir biçimde dönüştürmeleri için gerekli olan araç ve platformları sunmak istediklerini belirtenSilva, “Son yıllarda en çok konuştuğumuz konuların başında Deneyim Yönetimi (Experience Management, X data) geliyor. Bu amaçla, 2018 yılının son aylarında, deneyim yönetimi yazılım kategorisinin global öncülerinden Qualtrics’i satın alarak deneyim ekonomisini güçlendirmeye odaklandık. Şirketler yenilikçi çözümlerimizi kullanarak birçok kanaldan gelen büyük veriyi anlamlandırıyor ve müşterilerinin ihtiyaçlarına ve geri bildirimine gerçek zamanlı olarak cevap verme yetkinliği kazanıyor. Kurumlar, operasyonel veri (O data) ile deneyim verisini (X data) birleştirdikleri anda müşterilerini daha iyi anlayacak ve müşteriye daha iyi hitap edecekler.” diye konuştu.

Silva, SAP Geliştirme Merkezi bünyesinde açılan SAP Deneyim Merkezi’nin Türkiye’deki şirketlere katkısı ile ilgili olarak da şunları söyledi: “SAP, inovasyon ve gelişmeye öncülük etme konusunda kararlılıkla ilerleyen bir şirket. Bu merkezle Türk iş dünyasının yerel ve global büyümesini destekleyeceğiz. Türkiye’deki şirketlerin dijital dönüşüm süreçlerine katkı sağlayacak inovatif çözümlerin yer aldığı bu merkez, sürekli bir değişim içerisinde olacak ve güncel kalacak.”

"20 MÜHENDİSİ İŞE ALACAĞIZ"

Türkiye’nin önemli bir inovasyon üssü olduğunu vurgulayarak SAP’nin yatırımlarına devam ettiğinin altını çizen Silva, Türkiye’nin çok hızlı büyüyen bir pazar ve SAP içerisinde geniş bir ekosisteme sahip ülkeler içerisinde yer aldığını söyledi. Silva, SAP’nin Türkiye’deki yatırımlarını sadece teknolojiye değil istihdama da yaptığını vurgulayarak ileri teknolojiler geliştirecek 20 mühendisi yakın zamanda işe alacaklarının müjdesini de verdi.

Silva açıklamasının devamında şunları söyledi: “Bir otomotiv şirketi 1 kişiyi istihdam ettiğinde bu şirketin iş yaptığı ortaklara etkisiyle sektörde 7 kişiye daha iş imkânı sağlanıyor. Bunu SAP ekosistemi için düşünürsek işe aldığımız her bir kişinin istihdama en az 20 kişilik katkısı oluyor. Yani Türkiye'de bir kişiyi işe aldığımızda bu ekosistemde 20 kişiye daha istihdam yaratılması anlamına geliyor.”

Bir tasarım odaklı düşünce (design thinking) odası da bulunan SAP Deneyim Merkezi’nde yer alan 8 adet canlı senaryo & demo şu şekilde: Blockchain for Supply Chain (Tedarik Zinciri için Blokzincir), Cozmo the Robot (Depo Yönetimi Robotu), Future of Work - HR Digital Experience (Geleceğin İş Gücü – İK Dijital Deneyimi), Charly Chatbot (Charly Rehber Sohbet), Intelligent Enterprise (Akıllı İşletmeler), Intelligent Entertainment Park (Akıllı Eğlence Parkı), Smart Kicker (Futbolun Analitiği), Enterprise with İOS (İOS ile İşletmeler). Ayrıca merkeze destek olan SAP iş ortakları da kendilerine ayrılmış özel bölüm olan “SAP İş Ortakları Deneyim Alanı”nda (SAP Partner Zone) farklı demolar sergileme şansına da sahip olacaklar.

Editör: MURAT ÖZER