Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) coronavirüs (COVID-19) salgını ile ilgili önemli açıklamalar geldi.

DSÖ'den yapılan açıklamaya göre, coronavirüs çeşitleri oldukça aldatıcı virüslerdir, bu tip virüslere karşı aşı geliştirmek de oldukça zorludur. ABD ve Brezilya'daki salgında başlangıçtan bu yana yaptığımız uyarılar ciddiye alınmadı" denildi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Dr. Margaret Harris, ABD ve Brezilya’nın coronavirüs (COVID-19) salgınını ve bu kapsamda yapılan uyarıları dikkate almadığını belirtti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Sözcüsü Dr. Margaret Harris'ten corona virüse ilişkin kritik bir açıklama geldi.Görüntülü konferans yoluyla basına konuşan Harris, ABD ve Brezilya’nın coronavirüs salgınını ve salgın kapsamında yapılan uyarıları dikkate almadığını bu nedenle iki ülkenin en çok etkilenen ülkeler arasında olduğunu ifade etti.

DONALD TRUMP TEHDİDİ KÜÇÜMSEDİ

ABD Başkanı Donald Trump’ın, virüsün Çin’de ortaya çıkarak yayılmaya başladığı dönemlerde salgın tehdidini ve beraberinde getirdiği diğer sorunları küçümsediği ifade edildi. Bu küçümsemeyle birlikte, salgına alınabilecek erken önlemlerin de önünü kestiği belirtildi. ABD’de son verilere göre 1 milyon 385 bin 834 kişi virüse yakalandı, 81 bin 795 kişi ise hayatını kaybetti.

JAIR BOLSONARO: SADECE BİR GRİP

Öte yandan, corona virüsten en kötü etkilenen 7’inci ülke konumunda olan Brezilya’nın Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, salgının ilk evrelerinde hastalığı ‘bir grip’ olarak nitelendirdiği ve dikkate almadığı belirtildi. Son verilere göre Brezilya’da 169 bin 594 corona virüslü vaka bulunuyor. Ülkede virüs kaynaklı toplam can kaybı ise 11 bin 653 olarak açıklandı.

Editör: MURAT ÖZER