Twitter kamerasına yapılacak güncellemelerin ilkini duyuruyoruz. Bugünden başlayarak bu güncelleme ile birlikte, olaylarla eş zamanlı gönderilen video ve görsellerin Tweet’lenme şekillerini yeniden gözden geçiriyoruz.

Twitter, özellikle önemli kişilerin ve izleyicilerinin konuşmak için bir araya geldiği olaylar sırasında neler olduğu hakkında bilgi sahibi olmak ve neler olup bittiği konusunda sohbet etmek için en iyi yer. 280 karakterde düşündüklerinizi Tweet’lemek kolay, ancak bir fotoğraf veya videoyu hızlıca çekebilmek ve gördüklerinizi o an Tweet’lemek çok daha kolay olabilir. Bu yüzden, fotoğraf veya video çekmeyi ve olan olayları Tweet’lemeyi iyileştirmek adına Twitter kamerasını güncellemeye başlıyoruz.

PEKİ BU DEĞİŞİKLİKLER TWITTER UYGULAMASINDA NASIL GÖRÜNECEK?

Kameraya hızlı erişim olacak. Uygulamayı açıp sola kaydırın ve kameradasınız. Şipşak fotoğraf çekmek ve Tweet'lemek çok hızlı!

Tweet'lerinizi doğru insanların olduğu doğru konuşmalarla etkileşime sokmak daha kolay olacak. Bir etkinlikte iseniz ve konumunuz açıksa kamera, etkinlikle ilgili bir etiket veya konum önerecek. Bu güncelleme büyük etkinlikler ve ABD spor oyunları ile başlayacak ve oradan da genişleyecek.

Güncellenen kameradaki fotoğraflar ve videolar daha büyük ve etkileyici olacak. Fotoğraf ve video gibi medya araçları genellikle konuşmaların başlamasına fırsat veren öğeler olduğundan, sohbet tasarımını daha kusursuz olacak şekilde güncelledik.

Bu iş sadece bir başlangıç. Bu gelişmeden sonra daha fazla kamera güncellemesi gelecek, böylelikle herkes konuşmalara katılıp deneyimlerini paylaşabilecek.

"İNSANLAR NELER OLDUĞUNU GÖRMEK VE OLAYLAR HAKKINDA KONUŞMAK İÇİN TWITTER'A GELİYOR"

Twitter Tüketici Ürünü Başkan Yardımcısı Keith Coleman, konuyla ilgili şu şekilde konuştu: "İnsanlar neler olduğunu görmek ve olaylar hakkında konuşmak için Twitter'a geliyor. Tweet atarak fikir paylaşmak kolay bir yöntem olarak öne çıkıyor. Fakat biz gözünüzün önünde gerçekleşen olayların fotoğrafını veya videosunu çekip paylaşmayı daha kolay hale getirmek ve gördüğünüzü doğru kitleye ulaştırmanıza yardımcı olmak istiyoruz. Bu yeni güncelleme hedefimiz doğrultusunda Tweet atmanın evrimi olarak nitelendirebileceğimiz bir gelişmedir.”

Editör: MURAT ÖZER