Vodafone, Kurban Bayramı’nda müşterilerine bir kez daha kesintisiz iletişim ayrıcalığı yaşattı. Vodafone’lular, 5 günde yaklaşık 1,1 milyar dakika ses, 187 milyon SMS ve 25 milyon GB mobil internet kullanımıyla yeni bir rekora imza attı. Vodafone’luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre yüzde 19 arttı.

Türkiye’nin dijitalleşmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, salgın tedbirleri kapsamında kontrollü sosyal hayat kurallarına uygun olarak kutlanan Kurban Bayramı’nda müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya devam etti. Türkiye genelinde 23,6 milyon mobil abonesi bulunan Vodafone’un Kurban Bayramı süresince gerçekleşen GSM trafiğine ilişkin açıkladığı verilere göre, Vodafone’lular arife günü ve bayramı kapsayan toplam 5 günde yaklaşık 1,1 milyar dakika konuştu, 187 milyon SMS attı ve 25 milyon GB mobil internet kullandı. Kurban Bayramı’nda özgürce ve doyasıya iletişim kurmanın keyfini yaşayan Vodafone’luların mobil internet kullanımı geçen yıla göre yüzde 19 arttı.

VODAFONE TV'YE İLGİ YÜKSEK OLDU

Bayram süresince, Vodafone TV’ye de ilgi yüksek oldu. Vodafone TV’de en çok izlenen ilk 2 ana kanal FOX ve Show TV, en çok izlenen bireysel program S Sport’taki “F1 Britanya Grand Prix’i”, en çok izlenen dizi/belgesel “Efsane Aşk Göztepe - Karşıyaka”, en çok izlenen filmler ise “Hareket Sekiz”, “Kar Kraliçesi”, “Dünya Savaşı Z” ve “Düğün Dernek” oldu.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Aksoy, şunları söyledi; Bu yıl salgın nedeniyle Kurban Bayramı’nı kontrollü sosyal hayat kurallarına uygun olarak geçirdik. Sevdiklerimizle ağırlıklı olarak uzaktan bayramlaşıp hasret giderdik. Zorlu koşullara rağmen umudumuzu koruduğumuz bir bayram yaşadık. Vodafone olarak, her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da geniş kapsama gücümüzle müşterilerimizin kesintisiz iletişim ihtiyacını karşıladık. Vodafone’lular yaklaşık 1,1 milyar dakika, 187 milyon SMS ve 25 milyon GB mobil internet kullanarak sevdikleriyle hasret giderdi. Bu vesileyle, tüm halkımızın geçmiş bayramını kutluyoruz.”

EN YOĞUN TRAFİK İSTANBUL VE ANKARA'DA YAŞANDI

Vodafone’lular bayram boyunca Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan sevdikleriyle bol bol konuştu, mesajlaştı ve veri alışverişinde bulundu. Buna göre, bayram süresince en çok konuşan 10 il sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Şanlıurfa, Antalya, Konya, Adana, Samsun ve Kocaeli olurken, en çok SMS gönderen iller sırasıyla İstanbul, Ankara, Şanlıurfa, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Antalya, Adana ve Van olarak gerçekleşti. En çok mobil internet kullanan iller ise İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Konya, Şanlıurfa, Balıkesir, Muğla ve Samsun şeklinde sıralandı.

Yurtdışındaki tanıdıklarıyla da bayramlaşmayı ihmal etmeyen Vodafone müşterilerinin en çok aradığı ülkeler sırasıyla Almanya, Kıbrıs, Afganistan, Mısır, Fransa, Hollanda, İngiltere, İrlanda, Yunanistan ve Belçika olurken, en çok SMS gönderilen ülkeler Kıbrıs, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Amerika Birleşik Devletleri, Avusturya, Rusya, Türkmenistan ve Belçika olarak sıralandı.

Editör: MURAT ÖZER