Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp her geçen gün bünyesine yeni özellikler katmaya devam ediyor. WhatsApp son güncelleme ile ile mesajlaşma dışında sunduğu arama bölümünde de yeni gelişmeler sunacak.
Gelişmiş arama özelliği olarak adlandırılan bu özellik ile kullanıcıların etkin olan normal metin araması dışında, fotoğraf, bağlantı, ses, GIF veya video dosyalarının da aranmasına izin veriyor. Gelişmiş arama ayrıca son aramaları da gösteriyor. Android kullanıcılarının da ilerleyen zamanda gelişmiş arama özelliğini alacağı belirtiliyor.
Kullanıcı listedeki görselden birine tıkladığı anda gruplarda paylaşılan fotoğraflar ve mesajlar sıralanacak. Aynı zamanda geliştirilen arama çubuğu ön izleme içerecek ve bu sayede sonuçları tümüyle açmaya gerek kalmayacak.
Bununla birlikte arama geçmişinizde gözükecek ve isterseniz bu geçmişi silebileceksiniz. Bu özelliklerin GIF dosyalarını aratırken de geçerli olduğunu belirtelim. Henüz geliştirme aşamasında olan bu güncelleme ilk olarak iOS beta kullanıcılarına sunulacağı aktarıldı.
 

Editör: MURAT ÖZER