BCCT’nin her yıl geleneksel hale getirdiği, İskoç kostümleriyle renklenen yılsonu balosu, bu yıl doğal hayatın korunmasına yönelik farkındalığa odaklandı.

BCCT'NİN GELENEKSEL YILSONU BALOSUNDA DOĞAL HAYATI KORUMAYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Türkiye’de İngiliz Ticaret Odası – BCCT’nin geleneksel yılsonu balosu, BCCT Başkanı Chris Gaunt ve eşi Gülten Süzer Gaunt ev sahipliğinde Ritz Carlton İstanbul'da gerçekleşti. Temasını İskoç kültür ve tarihinin önemli bir geleneksel kutlaması olan St. Andrews’dan alan baloya iş, cemiyet, siyaset ve diplomasi çevrelerinden isimler katıldı.

Geleneksel İskoç kostümleri içindeki davetliler, İskoç müziği eşliğinde ustalık gerektiren danslar sergilediler. Davetliler için günler öncesinden İskoç dansları eğitimleri de organize edildi.

Her yıl bir sivil toplum kuruluşuna destek verilen Baloda bu yıl konuk kurum, dünyada yüzden fazla ülkede çalışmalarını yürüten Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) oldu. Gecede WWF’nin küresel ölçekte değişim yaratan, yeryüzünün en değerli yaşam alanlarını ve canlı türlerini korumayı hedefleyen çalışmalarına dikkat çekildi.

Gaunt balodaki açılış konuşmasında, BCCT olarak iş ağlarını genişletmek için iletişim platformu oluşturmanın yanı sıra sosyal etkileşime de katkıda bulunmaya özen gösterdiklerini vurguladı.

Bu tür sosyal etkinliklerde, WWF gibi sivil toplum kurumlarının görünürlüğünü destekleyici fırsatlar sunmaya dikkat ettiklerini ifade eden Gaunt, “Biyolojik çeşitliliğin korunmasına yönelik mücadelede ülkeler arası işbirliklerinin gelişmesine öncülük ederek sosyal sorumluluk projeleri üreten WWF gibi organizasyonlara katkıda bulunmayı da bir görev sayıyoruz.” dedi.

Balonun gerçekleşmesinde Tarabya İngiliz Okulları, Moral & Partners, Beko, Anadolu Efes, Coca Cola Company, SedefGrup, Ventus Events, Meleklerin Payı ve TBS medya da etkinlik ortakları olarak katkı sağladı.

Editör: MURAT ÖZER