Başarılı Moda Tasarımcısı Nihan Peker, Fashion Week İstanbul kapsamında 10. Yılına özel olarak aylarca süren hazırlık sonucu ortaya çıkardığı ‘Golden Age’ koleksiyonunu Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen göz alıcı bir defiyleyle tanıttı.

NİHAN PEKER, SEKTÖRDEKİ 10. YILINI FASHION WEEK İSTANBUL KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FW-22/23 ‘GOLDEN AGE’ KOLEKSİYONUYLA KUTLADI

Pandemi sürecinde dijital olarak gerçekleşen Fashion Week İstanbul Showları sonrasındaki ilk seyircili defile şovunu gerçekleştiren Nihan Peker, kendini daha iyi ifade ettiğini düşündüğü bu koleksiyonu için ‘Sunmaktan büyük gurur duyduğum ve her aşamasında çok heyecanlandığım bir koleksiyon oldu’ ifadelerine yer verdi.

‘GOLDEN AGE (ALTIN ÇAĞI)’ ADLI ÖZEL KOLEKSİYONUYLA 10. YILINI KUTLADI! NİHAN PEKER’İN ALTIN ÇAĞI

10. yılını Altın Çağı olarak nitelendiren Nihan Peker, altın gibi kıymetli ve ışıltılı dönemlerden aldığı ilhamla hazırladığı koleksiyonunu ‘yaşadığımız her an altın gibi değerli ve gerçek, işte bu sebeple koleksiyonun adı Altın Çağı’ olarak yorumladı. Tarihin önemli zamanlarına eşlik etmiş Çırağan Sarayı koridorlarında ve İstanbul’un en güzel manzarasında bir peri masalını canlandıran şekilde gerçekleşen defilede yer alan tüm koleksiyon izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

EMEL AYAYDIN

Tasarımcı, alışılmış Nihan Peker kadını çizgisinden çıkmadan, her zamanki gibi naif fakat daha ışıltılı ve iddialı bir Nihan Peker kadını ortaya koyuyor. İlk kez bu kadar renkli bir koleksiyona imza atan tasarımcı, koleksiyonda zümrüt yeşili, fuşya, şampanya tonları, altın, siyah ve beyaz tonlarından oluşan renk paletini elde işlenen özel altın detaylarıyla buluşturdu. Kadın istihdamının önemli bir rol aldığı bir ekiple aylarca süren çalışma sonucu ortaya çıkan koleksiyon, özel dokunan tasarım kumaşlarla buluşan el işçiliği sanatıyla %100 Gerçek Couture kelimesinin hakkını veriyor.

NAZLI SABANCI

Defileye Nazlı Sabancı, Nihan Peker tasarımlı özel kıyafetiyle katıldı.

10. yılını bitirdiği tasarım yolculuğunda yarattığı tüm koleksiyonlarla dünyanın her yerinde farklı kadınlara dokunarak Türk modasını temsil etmekten gurur duyduğunu belirten Nihan Peker, 10 yıldır kendisiyle kesişen ve hayatına değer katan tüm dostlarının katılımıyla Çırağan Sarayı’nda gerçekleşen Nihan Peker FW-22/23 ‘Golden Age’ Koleksiyonu defilesine Nazlı Sabancı, Emel Ayaydın, Ahu Orakçıoğlu, Beste Yurttaş, Begüm Özer, Melis Özer, Nergis Pekuysal gibi cemiyet hayatının önemli isimleri katıldı.

AHU ORAKÇIOĞLU

Editör: MURAT ÖZER