2011 yılında Türk modasının ve tasarımcılarının ulusal ve uluslararası alanda hak ettikleri konuma gelerek tanınması; moda sektöründe çalışan tüm paydaşların birlikteliğinin sağlanması amacıyla sektöre yeni bir soluk getirmek adına kurulan Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği – MTB ilk kez düzenlediği Fashion Days’i ülkemizi uluslararası arenada temsil eden başarılı marka Barrus London defilesi ile açtı. 

EMEL - YAĞMUR - NECDET AYAYDIN

Ünlü simaların katıldığı sezonun ilk davetine  Feryal Gülman, Emel Ayaydın,  Emel Ayaydın ve Nora Kalpakçıoğlu gibi cemiyetin saygı değer hanımları ilgi gösterdi.

FERYAL GÜLMAN

Boğaz hattının incisi Kuruçeşme Oligark’ta düzenlenen ilk Fashion Days, tüm dünyayı etkileyen pandemi sebebiyle geniş sağlık önlemleri çerçevesinde gerçekleşti. Seçkin davetliler için üst düzey tedbirlerin alındığı organizasyonda sosyal mesafenin korunması prensibine dayanılarak 4000 kişi kapasiteli mekana yalnızca çok özel 300 konuk davet edildi. 1 Eylül Salı akşamı Barrus London defilesi ile başlayan moda maratonu iki gün boyunca moda severlere görsel bir şov sunacak. İkinci gün karma defilelerin yer alacağı etkinlikte genç yetenekler koleksiyonlarını moda severlerle buluşturacak.

Ünlü koreograf Ferhan Aral’ın katkıları ve sevilen sunucu Ümit Temurçin’in sunumu ile renklenen Fashion Days defilelerine Kariyer Eğitim Kurumları da saç ve makyaj sponsorluğuyla destek vermekte.

NESLİŞAH YILMAZ-DİLEK DÜZGÜN

Moda dünyasında kariyer yapmak isteyen yeni tasarımcıların en sağlam şekilde temsil edileceği adres olma yolunda ilk adımını atan Moda Tasarımcılar Birlik ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve derneğin kurucusu Dilek Düzgün Fashion Days ile ilgili olarak şunları kaydetti: ‘‘MTB olarak tasarımcıların tasarım süreçlerinden, sektörün gelişim ve ihtiyaç analizlerine; tasarımcıların iş olanaklarının genişletilebilmesinden, iş şartlarının iyileştirilebilmesine kadar gerekli tüm tespitleri yaparak; üretim, markalaşma ve ürün pazarlama gibi alanlarda destek sağlamak adına çalışmalar yapmaktayız. Ayrıca, genç yeteneklerimizin yurt içi ve yurt dışı piyasasında yer edinebilmeleri ve ülkemizi uluslararası alanda en iyi şekilde temsil edebilmeleri için gerekli desteği sağlamaktayız. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz MTB Fashion Days’in bu anlamda sektöre önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Senelik olarak tasarladığımız Fashion Days’in yanı sıra ilerleyen dönemlerde de sık sık genç tasarımcılarımızla çeşitli organizasyonlarda bir araya gelerek moda dünyasında sağlam adımlarla ilerlemesini sağlayacağız.’’

Editör: MURAT ÖZER