Down sendromlu bireylerin her alanda karşılaştıkları ayrımcılık ile mücadele ederek, fırsat eşitliği sağlamak ve toplumdaki vazgeçilmez yerlerini sağlamlaştırmak amacıyla çalışan Down Sendromu Derneği, Hilton İstanbul Bomonti ile başlattığı Dans+1 projesiyle dansa artı bir değer katmaya hazırlanıyor. Dans ritimleriyle hayatlarına değer katan ve izleyicilerini kendilerine hayran bırakan Down sendromlu Dans+1 grubu üyesi 16 genç, şimdi özel davetlerden gelecek teklifler için gün sayıyor.

Down sendromlu gençlerin toplumun pek çok alanında olduğu gibi sanatsal faaliyetlere de başarı ile katılabileceğini göstermeyi amaçlayan DSD Dans+1 by Hilton Bomonti grubu, uzmanlar eşliğinde aldıkları eğitimi tamamladı. Hilton İstanbul Bomonti ve Down Sendromu Derneği’nin ortaklaşa çalışmaları ile kurulan dans grubundaki gençler, yeteneklerini seyirciyle paylaşıp, onlarla birlikte keyifli anlar geçirmek için etkinlikler ve organizasyonlara davet edilmeyi istiyor.

2009 yılında faaliyetlerine başlayan Down Sendromu Derneği, Down sendromlu bireylerin ve ailelerinin sesini duyuran, toplumun engellilik algısını etkileyen projeler yürüterek bu konuda farkındalık yaratan çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Down sendromlu bireyleri çalışma hayatında her daim destekleyen, otel operasyonlarında aktif görev almalarını sağlayan Hilton İstanbul Bomonti ise Dans+1 grubu ile Down sendromlu gençlerin sanatsal faaliyetlerde de başarılı olabileceklerini göstermeyi amaçlıyor.

Her hafta pazar günleri buluşarak uzman bir eğitmen eşliğinde Salsa dersleri alan DSD Dans +1 by Hilton Bomonti Grubu 2018 yılında TBMM'de Down Sendromu Komisyonu kurulmasını kutlamak amacıyla katıldığı gösteri gibi pek çok yerde sahne alarak Down sendromlu bireylerle ilgili toplumdaki algıların değişmesine önemli katkı sağladı. Gerçekleşen etkinliğe; Hande Ataizi, Onur Tuna, Özgün, Tuğçe Karabacak, Şebnem Çapa, Zeynep Çarmıklı, Rıfat Elhadef, Marina Elhadef, Ediz Elhadef, Faruk Süren, Linda Kuyumcuyan, Gabriela Palatchi, Sima Lodrik gibi iş, cemiyet ve sanat camiasından birçok isim katıldı.

Editör: MURAT ÖZER