ALEM dergisi bu hafta Esra Oflaz ile dünün, bugünün ve geleceğin konuşulduğu bir sohbet gerçekleştirdi. Tamer Yılmaz’ın objektifine yansıyan farklı tarzda görüntüler ile adeta dönemler arası bir yolculuk gerçekleştirildi. 

ESRA OFLAZ İLE DÖNEMLER ARASI YOLCULUK

Başarılı ve güçlü bir iş insanı olan Esra Oflaz ilk kitabı ile yolculuğunun göründüğü kadar ışıltılı olmadığını paylaşmış ve hayatındaki bilinmeyenlere ortak etmişti okuyucularını. Yeni kitabı “Yen” için ise; “Gaip bir cinayet romanı” farklı döngüsel zamanlarda geçen bir roman olarak adlandırıyor.

“İLHAM PERİSİ COVİD-19’A YAKALANDIĞIM ZAMAN YOĞUN BAKIM ODASI

İlk kitabi bir nevi yolculuk hikayesi olan ve hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve yaşamını dönüştüren olayların anlatıldığı bir kitaptı. Fakat, ikinci kitabı için ilhamın nasıl geldiği sorulduğunda şu şekilde yanıtladı; “İkinci kitabımın ilham perisi bana COVID-19’a yakalandığım Mart 2020 yılında yoğun bakım odasında geldi.”

“GÜL TÜTSÜSÜ YAKIYORUM” 

Esra Oflaz ile kitaplarını yazarken herhangi bir rutine sahip olup olmadığını, nasıl odaklandığı sorulduğunda şu şekilde cevap verdi; “ Gül tütsüsü yakıyorum, gül yağı sürüyorum burun kenarlarıma, gül yapraklı yasemin çayı içiyorum ve klasik müzik dinliyorum.”

“KÜÇÜK MUTLULUK KIRINTILARINA SIĞINMAMA SEBEP OLDU”

Genel olarak yolculuğunu dinlerken, sanılanın aksine hiç de kolay olmayan bir hayatı olduğunu anlıyoruz. Mutlu ve güçlü olmayı seçtiği ilk anı sorulduğunda yanıtı; “Çok yalnız bir çocukluk geçirmem benim anların içindeki küçük mutluluk kırıntılarına sığınmama sebep oldu. Hep mutlu olacak bir şeyler bulurdum. Genç kızlığımdaki ailevi büyük bir travma sonrasında benliğimi ve yaşamımı yeniden inşa etmeye karar verdiğimde pozitif olmayı seçtim.”

“HOLİSTİK BİR BESLENME TARZIM DA VAR”

Son derece fit bir forma sahip olan Esra Oflaz’a nasıl bir beslenme rutinine sahip olduğu sorulduğunda; “ Ruhumuzun ikamet ettiği bedene iyi bakmamız gerektiğine inanıyorum. Holistik (ruh, beden, kalp, zihin dengesi) bir yaşam felsefem olduğu kadar holistik beslenme tarzımda var. Yediklerimin bedenime, ruhuma, zihnime iyi gelmesine dikkat ederim. Toksik değil, alkali beslenmeye.”

Editör: MURAT ÖZER