Cemiyet hayatının sevilen isimlerinden Feryal Gülman MAG Mayıs sayısının konuğu olarak; Anneler Günü içeriğine özel açıklamalarda bulundu.

Anne olmayı sevginin tanımı olarak betimleyen Gülman, annelik sonrası değişen hayatını ise şu sözlerle anlattı: “Öncesinde hiç bilmediğiniz, ama tattığınızda da tarifi olmayan bir sevgi. Anne olduktan sonra hayatın anlamı değişiyor, farklı pencereler açılıyor. Artık kendiniz için değil, evladınız için düşünür, onun için adımlarınızı atar oluyorsunuz. Tabir-i caizse öncelikleriniz değişiyor, dünya onların ekseninde dönüyor.”

Oğlu ile yapmaktan en çok keyif aldığı aktiviteleri de paylaşan Gülman “Birlikte seyahat etmeyi çok severiz. Daha önce görmediğimiz yerleri keşfetmek en büyük hobimiz.Aynı zamanda birlikte film izlemeyi de çok seviyoruz. Coronalı günleri bu şekilde değerlendirmiş oluyoruz. Film zevklerimiz de uyuyor. Zaten son senelerde hep ben ondan tavsiye alıyordum. Şimdi birlikte izliyoruz.

İmrenilen bir anne-oğul ilişkisinin Mimarı Feryal Gülman, oğlunun kendisine kattıklarını MAG okurlarıyla paylaşıyor.

ANNELİĞİ BİR CÜMLEYLE ANLATMANIZI İSTESEYDİK NELER SÖYLERDİNİZ?

Anne olmak, sevginin tanımı ve bence çok sevmek… Öncesinde hiç bilmediğiniz, ama tattığınızda da tarifi olmayan bir sevgi.

ANNE OLMAKLA BİRLİKTE HAYATINIZ NASIL BİR DEĞİŞİME UĞRADI? BEKLENTİLERİNİZ DOĞULTUSUNDA BİR DEĞİŞİM Mİ OLDU SİZİN İÇİN ?

Anne olduktan sonra hayatın anlamı değişiyor, farklı pencereler açılıyor. Artık kendiniz için değil, evladınız için düşünür, onun için adımlarınızı atar oluyorsunuz. Tabir-i caizse öncelikleriniz değişiyor, dünya onların ekseninde dönüyor.

ANNENİZDEN ALDIĞINIZ VE SİZİN İÇİN ÖNEM TAŞIYAN BİR ÖĞÜT VAR MIYDI?

Annemin önceliği hep sevgiydi ama çok da disiplinliydi. Örnek aldığım yönlerinden en önemlisi kitap okuma alışkanlığı oldu. Onun beni yönlendirdiği gibi, ben de oğluma aşıladım kitap sevgisini. Dilerim o da kendi çocuklarına aşılar.

OĞLUNUZLA BERABER YAPMAKTAN EN ÇOK KEYİF ALDIĞINIZ AKTİVİTELER NELER?

Birlikte seyahat etmeyi çok severiz. Daha önce görmediğimiz yerleri keşfetmek en büyük hobimiz. Aynı zamanda birlikte film izlemeyi de çok seviyoruz. Koronalı günleri bu şekilde değerlendirmiş oluyoruz. Film zevklerimiz de uyuyor. Zaten son senelerde hep ben ondan tavsiye alıyordum. Şimdi birlikte izliyoruz.

YENİ NESİL GENÇLER HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİNİZ NELERDİR? SİZ OĞLUNUZLA NASIL BAĞ KURDUNUZ?

Yeni nesil gençlerin akıllı ve kendilerinden emin olduklarını düşünüyorum. Esprililer, nazikler, hedefleri var ve çalışkanlar.

ANNELER GÜNÜ MESAJINIZI PAYLAŞIR MISINIZ?

Ben oğlumu bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmeye çalıştım. Milliyetçi çizgisi ve siyasete olan ilgisi çok hoşuma gidiyor. İnsan önce ülkesini sevmeli.

Editör: MURAT ÖZER