Her yıl birbirinden renkli görüntülere sahne olan yaz partisi, bu yıl konsolosluk bahçesini dolduran coşkulu kalabalıkla bir kez daha taçlandı.

Birleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Judith Slater ve BCCT Başkanı Chris Gaunt ev sahipliğinde, Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott katılımıyla, iş ve cemiyet hayatının seçkin simaları ile konsolosluk temsilcileri davetin konukları arasındaydı.

Davet sırasında yaptığı konuşmada Judith Slater, BCCT ile birlikte, Birleşik Krallık şirketlerinin Türkiye pazarında başarılarının artmasına ve iki ülke arasındaki 15 milyar pound değerindeki ticari ilişkilerin büyümesine katkıda bulunmaya devam etmekten memnuniyet duyduğunu ifade etti.

BCCT Başkanı Chris Gaunt ise konuşmasında; Her yıl  BCCT Yaz Partisi’nde bir sosyal sorumluluk temasına dikkat çekmeye özen gösterdiklerini ifade ederek, bu yıl “Cinsiyet Eşitliği” konusuna vurgu yapmak amacıyla, sivil toplum kuruluşlarının davet alanında farkındalığı artıracak faaliyetlerde bulunmalarına olanak sağladıklarını sözlerine ekledi. Ticari yönden Birleşik Krallık ve Türkiye arasında karşılıklı yatırım ve işbirliği fırsatlarının 2018 yılında olumlu yönde bir seyir gösterdiğini de ifade etti. BCCT’nin son iki yıllık dönemde önemli yollar kat ettiğini dile getiren Gaunt, hizmetleriyle Birleşik Krallık şirketlerinin Türkiye pazarına, güvenli, sürdürülebilir, karlı ve gerçekçi beklentilerle girebildiklerinin ve karşılıklı ülke ticaretine katkı sağladıklarının altını çizdi.

BCCT Yaz Partisi; Arçelik A.Ş., Aston Martin Turkey, HSBC, Tarabya British Schools, Vodafone, Anadolu Efes, Barratt London, Camira, SedefGrup ve Socar sponsorluğuyla gerçekleşti. Ayrıca Avantgarde Collection, Coca Cola Company, Divan İstanbul, Marriott Istanbul, Mövenpick Hotel Istanbul, Musafir Indian Restaurant, Nakkaş, Rixos Pera Istanbul, SushiCo, Swissotel The Bosphorus da hizmetleri ile partiye destek verdiler.

Editör: MURAT ÖZER