T-ONE Derneği Gastronomi Komitesi ve Pera PalaceHotel, Türk Gastronomi’sinin dünyaya tanıtılması noktasında çalışmalarına bir yenisini ekledi.

SERGE TELLE - DEMET SABANCI ÇETİNDOĞAN, HÜLYA BİREN

MONACO'DA TÜRK GECESİ

Türkiye Ortak Nesiller Entegrasyonu Derneği (T-ONE), Gastronomi Komitesi bir süre önce başlattığı Türk mutfağının tanıtım kampanyası uluslararası çapta etki yaratmaya devam ediyor. T-ONE Derneği Gastronomi Komitesi tarafından, Türkiye'nin seçkin restoranları, mutfak okulları, organizasyonları ve akademileri olmak üzere İmza Türk Yemeklerini tanıtmak amacıyla başlatılan çalışmalara bir yenisi eklendi.

DALİA GARİH

Turkey ONE Derneği’nin Gastronomi Komitesi çabalarıyla, Sevgililer Günü’nde Monte-Carlo Bay Hotel de Pera Palace Hotel'in yetenekli Executive Şefi Gökay Çakıroğlu ve ekibinin hazırladıkları Türk yemeklerinden oluşan menü ikramı ile 14 Şubat 2020 tarihinde Monaco'da Türk Gecesi düzenlendi.

DEMET SABANCI ÇETİNDOĞAN -  HÜLYA BİREN

Türk mutfağının enfes lezzetlerinin davetlilere sunulduğu ve konuklara unutulmaz bir gece ve muhteşem kahvaltı keyfinin yaşatıldığı bu organizasyon, T-ONE derneğinden Demet Sabancı Çetindoğan ve Dalia Garih ile SMS Delege Başkanının Özel Danışmanı Hülya Biren’in ev sahipliğinde yapıldı.

Executive Şef Gökay Çakıroğlu ve ekibinin Türk lezzetlerini, yöresel ve yerel tarım ürünlerimizi kullanarak; modernize ederek hazırladıkları özel menüde Antep Kuru Patlıcan Dolması, Kayseri’nin geleneksel Mantısı, Adana İçli Köftesi, Milli yemeğimiz olan Pastırmalı Kuru Fasulye ve daha bir çok Türk yemeği ile muhteşem Türk Tatlıları servis edildi.

15.Şubat 2020 Cumartesi sabahının sürprizi ise Geleneksel Türk Kahvaltısı ile güne merhaba diyen Monte-Carlo Bay Hotel misafirlerine Türk Şefleri tarafından hazırlanan Menemen, Gözleme, Sucuk -ekmek, Simit - peynir, Petek Bal ve Kaymak ikram edildi.

Editör: MURAT ÖZER