Adnan-Begüm Şen’in sahibi olduğu Los Angeles Hollywood’daki 75 milyon dolarlık malikaneleri Netflix’in ünlü emlak savaşları dizisi Selling Sunset’in 2. sezon konuğu oldu.

Beverly Hills'de büyük ve yeni bir ev inşa etmek çok zordur.

Tasarım Gözden Geçirme Komisyonu, yeni evin tarzı, boyutu, malzemeleri, yapım süreci, topografya, komşulara nasıl göründüğü ve mevcut bir mahalleye nasıl uyduğu da dahil olmak üzere tasarım ve inşaatın her unsurunda çok sıkı kurallar uygulanır.

Aşırı ölçekli veya mega yapıların yerleşik mahallelere hükmetmesini ve mevcut bitişik evlerin derin gölgelerde kalmasını engelleyen ve en son 2014 yılında güçlendirilen Konaklama Yönetmeliğini de unutmamak gerekir.

Ancak tüm bu izinlerin alınmasını başaran ve sonunda Beverly Hills’e de adını yazdıran Adnan Şen, Sen Properties ile Netflix’in ünlu dizisi Selling Sunset’in yeni konuğu oldu. Dizinin ikinci sezonunda Şenlerin malikanesi 75M USD etiketle dünya emlak pazarına sunuldu.

ABD’de Corona Virüsü dolayısı ile Mortgage Oranları tüm zamanların en düşük seviyesine ulaştı ve Covid-19 salgını ABD genelindeki yüksek profilli Lüks evlere de büyük darbe vurdu.

Adnan Şen, Kasım 2019 dan beri satışta olan malikanesine dikkatleri çekebilmek için akıllıca bir pazarlama taktiği uygulayarak "Selling Sunset” in bu sezondaki ilk konuğu oldu.

Bu malikanenin yapımı, şehir kurulları ve komisyonlarından onaylarının alınması iki yıl sürdü. 16.360 metrekarelik bu modern malikane ve 2.690 metrekarelik konuk evi veranda alanları ile beraber Beverly Hills'teki lüks ev geliştiricisi olan Sen Properties’in ilk yaptığı proje değil.

Ancak bu proje Netflix’in emlak savaşları dizisi Selling Sunset’in 2. Sezonuna 75 Milyon USD etiketle konuk olunca tüm dikkatleri üzerine çekti.

Studio William Hefner tarafından tasarlanan evde yedi yatak odası ve on banyo var; konuk evinde de ilave iki yatak odası ve iki banyo bulunmaktadır. Kaliforniya güneşinde parlayan havuzları ve terasları göz kamaştıran malikanenin dışını kaplayan alüminyum panjurlar doğal ışığın içeri girmesini sağlarken iç mekanı da gölgelendiren özellikleri ile çarpıcı bir mimari estetiktedir.

Beverly Hills’de bir malikane inşa etmek ve onu satışa sunmak ancak doğru profesyoneller kadrosu ile yapılabilir.

Bu malikane de, Beverly Hills'teki daha büyük ve daha pahalı evlere rakip olmaya aday. Bulunduğu 90210 Posta Kodunda bu yıl 30 milyon dolar veya daha üstünde beş adet satış gerçekleşti.

Netflix’in dizisinde rol alan Oppenheim Grubu Emlak Danışmanları Jason Oppenheim ve Davina Potratz listelemeyi elinde tutuyor. Evin tamamlanmasından bu yana Adnan Şen ve Begüm Şen çifti orada yaşıyorlar.

CHRISTINE QUINN-BRETT OPPENHEIM- DAVINA POTRATZ-CHRISHELL STAUSE-MARY FITZGERALD-HEATHER RAE YOUNG-MAYA VANDER- AMANZA SMITH-JASON OPPENHEIM

Gülden Seçilmiş - Haber Channel Miami

Editör: MURAT ÖZER