Bu yıl 5’incisi düzenlenen ve 18 bin ziyaretçiyi ağırlayan dünyanın en zarif otomobil yarışması Chantilly Arts & Elegance, tarihi konsept arabalar ve var olan en güzel klasik arabaları Richard Mille marka dostlarıyla birlikte kutladı.

Mortefontaine pistinde dünyanın en istisnai otomobillerinin yarıştığı ve pisti McLaren için bir oyun sahasına dönüştüren güçlü otomobil rallisiyle başlayan etkinlik, slalomlar, fren ve oval pist keyfi süren katılımcılara şahane bir deneyim sundu. Katılımcılar arasında yer alan kayak şampiyonu Alexis Pinturault, 720S Spider’ının direksiyonunun arkasında sürpriz ve heyecan dolu dakikalar yaşarken ne kadar keyif aldığı ortadaydı. Jamaikalı koşucu Yohan Blake eşliğinde Palais de Compiègne’deki öğle yemeğinin yanı sıra, McLaren P1 GTR ve 720s, Ferrari’den LaFerrari, Enzo ve 288 GTO, Porsche 918 ve Mercedes SLR modelleri gibi en nadir otomobilleri görmek için herkese bir fırsat sunan Rallye des Collectionneurs, etkinliği eşsiz kıldı.

18. yüzyıl mimarisinin başyapıtları arasında yer alan Grandes Écuries de Chantilly’deki geleneksel gala yemeğinden hemen önce, şampiyon binici Jessica von Bredow-Werndl, 500 davetli için şahane bir şov sergiledi. Çok yıldızlı bir gastronomi deneyimine dönüşen gecede ünlü aktrist Margot Robbie özellikle de Fransız yaşam sanatının bu yönüne kayıtsız kalmayanlardandı.

Concours d’Elegance ile başlayan etkinliğin son günü, Le Nôtre tasarımı çim alanda tüm zamanların en şahane otomobil başyapıtları ile Grand Canal’da tekne turu, panayır yeri, eski moda oyunlar ve Musée Condé’de ‘The Nude Mona Lisa’ya adanmış benzersiz bir sergi de dahil olmak üzere birçok deneyimi ziyaretçilere sundu. Ziyaretçiler ayrıca, prestijli Bonhams açık arttırmasına katılma fırsatı da buldu. Etkinliğin beşinci yılı, bir çok önemli yıl dönümüne de sahne oldu; Bentley ve Ballot’ın 100’üncü yılı, Bugatti’nin 100’üncü yılı, ikonik Porsche 917’nin 50’inci yılı, Pagani Zonda’nın 20’inci yılı ve Jackie Steward’ın Matra ile Formula 1 zaferinin 50’inci yıl dönümü.

2019 ve 2008’de IndyCar şampiyonu ve Indianapolis 500 şampiyonu Simon Pagenaud ve Scott Dixon da etkinliğe ilk kez katılanlar arasındaydı. Her iki yarışçı da, 16 otomobil markasını, 40 kulübü ve dünyanın en güzel 710 klasik arabasını bir araya getiren bu yarışmanın keyfini çıkardı. Concours d’Elegance için organize edilen konsept arabaların her biri, bir moda tasarımcısıyla eşleştirilmişti: Aston Martin DB4-GT Zagato Continuation Ronald Van der Kemp ile, BMW Vision M Next Talbot Runhof ile, Bugatti’nin ‘Siyah Arabası’ Max Mara ile, DS X E-Tense Eymeric François ile, Honda E Prototipi Yohji Yamamoto ile, Lexus Concept LC Cabriolet Rochas ile, McLaren Speedtail Paule Ka ile, Renault EZ-Ultimo Guy Laroche ile ve Volkswagen ID Buggy Ann Demeulemeester ile bir araya geldi.

Richard Mille salonu ise fütüristik bir gelecek ile etkinliğin Rönesans ruhu arasındaki kontrasta şapka çıkarttı. Airbus Kurumsal Jetleri ve McLaren stantlarına yakın bir noktada yer alan konuklar, sinema tarihinin en meşhur otomobilinin, yani ‘Geleceğe Dönüş’te kullanılan DeLorean’ın neofütürist dekorunda ağırlandı.

SONUÇLAR

Concours d’Élégance

Şovun En İyisi: Speedtail, McLaren

Prix du Public: ID. Buggy, Volkswagen

The Concours d’État

Şovun En İyisi: Bentley 8 litrelik Coupé (Savaş öncesi) / Talbot T26 (Savaş sonrası)

Endurance GT 1994 ve sonraki modeller: Ferrari 348 GTC – LM (1994)

Aston Martin yarış – kapalı gövdeli arabalar (Savaş sonrası): Aston Martin DB4 (1960)

Aston Martin yarış– açık gövdeli arabalar (Savaş sonrası): Aston Martin DBR1 (1959)

Facel Vegas: Facel Vega HK2

Japon spor arabaları: Toyota 2000 GT (1969)

McLaren yarış: McLaren H8C DFV

1961’e kadar Grand Palais Salon de Paris’ten arabalar: Talbot Lago T26 Grand Sport (1948)

Marcello Gandini Kreasyonları: Lamborghini Miura P400 S

Porsche 917: 1971 tarihli Porsche 917 (Comte Rossi)

Bentley Özel 100. Yıl Ödülü / Savaş Sonrası Arabalar: Bentley Mark VI Cresta (1948)

Bentley Özel 100. Yıl Ödülü / Kapalı Gövdeli Savaş Öncesi Arabalar: Bentley 8 litrelik Dört Kişilik Coupé (1931)

Bentley Özel 100. Yıl Ödülü / Açık Gövdeli Savaş Öncesi Arabalar: Bentley Speed Six ‘Old n°3’ (1930)

Ballot Özel 100. Yıl Ödülü / Spor Arabaları: Ballot 2 LS Sport

Ballot Özel 100. Yıl Ödülü / Yarış Arabaları: Ballot 5/8 LC Indianapolis

Voisin Gövdesiyle Voisin: Avions-Voisin C25 ‘Clairière’ (1935)

ISO Rivoltas: ISO Rivolta Grifo Serie II (1972)

Restore Edilmemiş Orijinal Kondisyonda Otomobiller (Savaş Sonrası): Ferrari 365 GTB/4 ‘Daytona’ (1973)

Restore Edilmemiş Orijinal Kondisyonda Otomobiller (Savaş Öncesi): Delaunay-Belleville Type H.C.4 (1913)

The Grand Prix des Clubs

Amicale Facel Vega

Özel Ödüller

Prix Automoto Club: Alpha 1750 GTV

Prix Spécial FFVE: L’authenticité AC Bristol

Prix de Préservation FIVA: Bentley 4/2

Prix Aston Élégance: Aston DB 2/4 Bertone

Prix du Plus Beau Chapeau: Mme Ranz

Editör: MURAT ÖZER