Türkiye’nin ilk kürate edilmiş NFT platformu Carny.io koleksiyonerler ve yatırımcılar ile geçtiğimiz günlerde Hasköy Yün İplik Fabrikası’nda düzenlenen bir davet ile sanat severlerle buluştu.

OYA ECZACIBAŞI - ESRA EKMEKÇİ

Türkiye’nin önde gelen sanat galerilerinden, Art On İstanbul, artSümer, PG Art, Pilevneli, Pilot, Sanatorium galerilerininkatkılarıyla gerçekleştirilecek olan “The Future Begins Today: Carny Genesis NFT Collection” başlıklı sergideçağdaş sanat geleceğin teknolojisi ile bir araya gelidi.

MURAT PİLEVNELİ -  ASLI PAMİR

Dijital sanata odaklanan ve merkezine kripto sanatı alan Carny.io, Türkiye’den galerileri ve sanatçıları uluslararası koleksiyoner ve yatırımcılar ile buluşturduğu gibi, uluslararası sanatçılar ve galerileri de Türkiye’den platforma taşıyarak birikimleri paylaşmayı hedefliyor. 

ALİ GÜRELİ

EDİP İLKBAHAR - ASLI İSMAHİLOĞLU - LEYLA ALATON

Carny.io kurucu ortakları Elyo Elvaşvili ve Nuri Sayraç‘’Carny.io Türkiye sanatına ve sanatçılarına görünürlük kazandırmak ve uluslararası sanat piyasalarında yer almaları için olanak sağlayan bir dijital platform olmasının yanında galeri temsiliyeti olmayan sanatçıların eserlerine de ayrıca yer vererek onlara bağımsız bir alan sağlıyor’’ dedi.

NURİ SAYRAÇ - ELYO ELVAŞVİLİ

Carny.io, NFT (Non-fungible-token) ile sanatçılar arası etkileşimi teşvik ederek teknolojiyi estetik yaratım süreçlerine dahil ediyor, sanatçılara fiziksel mekândan bağımsız ve coğrafi olarak sınırsız bir alan açıyor.

Koleksiyonerler için sanat piyasasının yüzyıllardır süregelen provenans ve şeffaflık gibi kilit sorunlarına blok zinciri (blockchain) teknolojisi sayesinde çözüm sunan platform, Türkiye’nin canlı metropolü İstanbul’da, dinamik sanat ortamına yerel ve uluslararası odak sağlıyor. Türkiye’den galerileri ve sanatçıları uluslararası izleyiciyle buluşturduğu gibi, uluslararası sanatçılar ve galerileri Türkiye’den platforma taşıyarak birikimlerini izleyici ile paylaşmayı hedefliyor.

BANU ÇARMIKLI

Türkiye’nin ilk kürate edilmiş NFT platformu Carny.io, izleyici ile ilk defa fiziksel bir mekanda, Hasköy Yün İplik fabrikasında 6 Ocak akşamı bir araya geliyor.

Türkiye sanatına ve Türkiye’den sanatçılara görünürlük kazandırmak ve uluslararası sanat piyasalarında yer almaları için olanak sağlayan platform, galeri temsiliyeti olmayan sanatçıların eserlerine de ayrıca yer vererek onlara bağımsız bir alan sağlıyor.

Editör: MURAT ÖZER