LUG VON SIGA İlkbahar/Yaz 2020 defilesi Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un 14. Sezonu kapsamında önceki gün Beyoğlu’ndaki Venedik Sarayı’nda gerçekleşti. LUG VON SIGA’nın 10. yılını kutladığı defileye katılanlar arasında Arzu Sabancı, Ece Sükan, Nil Karaibrahimgil, Özlem Avcıoğlu, Şansım Adalı, Serra Duran, Neslihan Yeldan, Berna Sağlam gibi isimler de bulunuyordu.

ÜNLÜ İSİMLER, GÜL YAĞIŞ İLE VENEDİK'E YOLCULUK ETTİ 

İstanbul podyumunun yapı taşını oluşturan tasarımcı markalarından biri olan LUG VON SIGA, 10. yılını Shakespeare’in ölümsüz eseri Venedik Taciri’nden ilham aldığı İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonuyla Venedik Sarayı’nda kutladı. Bugüne kadar hazırladığı koleksiyonlarda dünyanın farklı coğrafyalarından ilham aldığı kişileri ve kültürel ayak izlerini hep İstanbul ile harmanlayan moda tasarımcısı Gül Ağış; geçtiğimiz yıllarda Meksika’dan esinlendiği Frida Kahlo koleksiyonunun ardından Agatha Cristie’yi de aynı şekilde İstanbul’a taşımıştı. Gül Ağış, Mercedes-Benz Fashion Week Istanbul’un 14. sezonunda da “Venedik Taciri İstanbul’da” adını verdiği koleksiyonunu şehrin tam orta yerinde tanıttı.

LUG VON SIGA markasının kurucusu ve kreatif direktörü Gül Ağış, 10. yılında bu mesleği öğrendiği ve uzun yıllar yaşadığı yer olan İtalya’ya atıfta bulunarak, bir anlamda mesleki köklerine dönüş yapıyor ve üniversitede ilk mezun olduğu bölüm olan İngiliz edebiyatının ünlü yazarı Shakespeare’in Venedik Taciri adlı eserini, kendi köklerini bulduğu şehir olan İstanbul’a taşıyor.

Editör: MURAT ÖZER