Özgür Masur, yaşadığı topraklardan ilhamla hayata geçirdiği ilk imza koleksiyonu Byzantium’u, Tersane İstanbul’ da gerçekleştirdiği defileyle sundu.

ARZU SABANCI

Alışılagelmiş couture kalıplarını yıkarak, sektöre yeni bir bakış açısı kazandıracak 65 parçalık koleksiyon, 65 manken tarafından özel bir sunumla sergilendi.

NEJDET - YAPRAK - EMEL AYAYDIN

Defileye aralarında Arzu Sabancı, Ender Mermerci, Elif Boyner, Ayşe Boyner, Emel Ayaydın, Neşe Gönül, Banu Çarmıklı, Yıldırım Mayruk'un da bulunduğu moda, sanat ve cemiyet hayatından çok sayıda davetli katıldı.

ENDER MERMERCİ

BİZANS ŞEHİR HİKAYELERİNİ TASARIMLARINA TAŞIDI 

Tarihimizin kalıntılarının incelenmesi gerektiğini savunarak yaşadığı topraklardan ilham alan tasarımcı, Byzantium koleksiyonunu sanat tarihçi ve akademisyenlerle bir arada gerçekleştirdiği üç yıllık bir ar-ge çalışması sonrasında tamamladı.

AYŞE - ELİF BOYNER

Bir çok döneme referans olan Bizans’ı, Bizans halk-saray-kadın kavramlarını, çocukluğundan bugüne yapılan Bizans öğretilerini ardına alarak inceleyen Özgür Masur, bu koleksiyonda dönemin şehir hikayelerini günümüz teknolojisi ve modern hayatının siluetleriyle özdeşleştiriyor. Masur, Bizans’ı hayatımızdaki kurguların önsözü olduğunu düşünerek, tasarımlarında yeni bir bir doku yaratırken Bizans kültürüne ait etkileyici parçalara hayat veriyor. Kumaş üzerine yaratılan manipülasyonlar ve melezlemeler, cesur ve iddialı el işçiliğiyle Özgür Masur imzasını eklektik bir şekilde gözler önüne seriyor.

Tasarımlarında yer verdiği feminen enerjiye Bizans ile maskülen ivmeler katan Masur, koleksiyonunda mozaikler, avizeler, dönem çalgıları, freskler, zırhlar, taçlar gibi dönemin tarihi her bir unsurunu, nesnelerin güncellemelerini kullanarak yorumluyor. Özgür Masur için “tasarımlarının laboratuvarı” olarak nitelendirdiği couture koleksiyonlarını eşsiz kılan da işte bu birleşim!

ÖZGÜR MASUR

Tasarımcı; “Bir tasarımcı olarak tüm kaygılarımdan sıyrılıp kendim için yaptığım ilk koleksiyon. Burada Özgür Masur kadınının zihinlere kazınan feminen çizgisini maskülen tavra taşığımız yeni bir denemeyi de beraberinde getirdik. Benim için tasarımlarımda bu kırılımı görmek, en büyük engeldi ve büyük bir hazzı da beraberinde getirdi.” diyor.

Uğurhan Akdeniz’in koreografisini üstlendiği show’un styling’ini Burak Sanuk üstlendi. Defilenin backstage sponsorları Dyson ve M.A.C kuliste yerini aldı ve Bizans silüetlerinin modernize formlarını hayata geçirdi. Defilenin, tüm saç tasarımları Dyson stylisti ünlü saç tasarımcısı İbrahim Zengin ve ekibi tarafından Dyson Supersonic saç kurutma makinesi kullanılarak hazırlandı.

Editör: MURAT ÖZER