Gülben Ergen’in kurucusu ve başkanı olduğu Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 42. Anaokulunu Niğde’nin Bor ilçesinde 22 Nisan’da açtı. İnşaat yapımını abisi adına hayırsever bir ailenin üstlendiği anaokuluna “Çocuklar Gülsün Diye-Murat Halim Gürs Anaokulu” ismi verildi.

 “Çocuklar Gülsün Diye / Murat Halim Gürs Anaokulu”nun açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, hayırsever aile, Niğde Valisi Dr.Yılmaz Şimşek ve devlet protokolü katıldı. Açılışın ardından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlanan Çocuklar Gülsün Diye Anaokulu’nda yaklaşık 100 öğrenci eğitim alacak.

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ’NİN 42. ANAOKULU, 22 NİSAN’DA NİĞDE - BOR’DA AÇILDI.

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Türkiye’nin farklı bölgelerinde yaşayan çocukların okul öncesi eğitim olanağından faydalanması için anaokulu açmaya devam ediyor.

2011 yılından bu yana 41 anaokulunun açılışı gerçekleştiren Çocuklar Gülsün Diye Derneği, 42. Anaokulunu ise Niğde’nin Bor İlçesinde açtı.

Yaklaşık 100 öğrencinin okul öncesi eğitim alabileceği ve bahçesinde çocuklar için bir oyun parkı da bulunan anaokulunun açılış törenine Dernek Başkanı Gülben Ergen, Niğde Valisi Dr. Yılmaz Şimşek ve eşi Dr.Çiğdem Olgun Şimşek

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü: Celalettin Özüdoğru  katıldı.

YENİ ANAOKULUNUN AÇILIŞI ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ OLDU

Açılış töreninde bir konuşma yapan Gülben Ergen, duygularını şu şekilde ifade etti:

Niğde anaokulu açmanın gururu içerisinde olduğunu söyleyen Gülben Ergen  “Hiçbir çocuğun birbirinden farkı yoktur. Maalesef fırsat eşitsizliği vardır. Dünyada, özellikle de ülkemizde hiçbir çocuğun okul öncesi eğitim almadan çocukluğunu yaşamasını istemiyorum. Her çocuk, anaokuluna gitmeli ve eğitim hayatına daha sağlıklı ve daha özgüvenli bir şekilde devam etmelidir. Çocuklar Gülsün Diye Derneği olarak bugün 42. Anaokulumuzu açıyoruz. İnşallah 81 ilde 81 anaokulu açana kadar yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bize bu imkan ve fırsatları veren Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Derneğimiz için emek veren herkese teşekkür ediyorum. Anaokulumuzu, her zaman olduğu gibi öğrencilerimizin annelerine emanet ediyorum. Her şey annelere ve kadınlara emanet edilirse daha güzel olur. Her Türk kadını, baş üstünde taşınmaya layıktır. Çocuklar Gülsün Diye Derneği Anaokulu, Niğde’ye hayırlı olsun.”

Çocuklar Gülsün Diye Derneği şimdiye kadar; TokatMardinTrabzon-VakfıkebirErzurumSinopHatayİstanbulAydınZonguldakVanSivasManisaÇanakkale-EceabatKarsTrabzon-OfTekirdağÇanakkale-BigaŞanlıurfaKahramanmaraşKonya-CihanbeyliBursaAntalyaManisa-SomaGaziantepErzincanMersinKonya-AkşehirAntalya-KonyaaltıAnkara, Ağrı, Uşak, Artvin, İzmir, Rize, Ordu-Altınordu, Ordu-Fatsa, Ordu-Kumru, Eskişehir, Diyarbakır, Denizli ve Siirt’e anaokulları yaptı. 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, Milli Eğitim Bakanlığı ile imzaladığı protokol çerçevesinde ihtiyacı olan illerde anaokulu yapmaya önümüzdeki dönemde de devam edecek.

ÇOCUKLAR GÜLSÜN DİYE DERNEĞİ HAKKINDA: 

Çocuklar Gülsün Diye Derneği, en büyük hedefi daha çok çocuğun okul öncesi eğitim almasına katkı sağlamak olan ilk ve tek sivil toplum kuruluşudur. Gülben Ergen’in başkanlığını, araştırmacı Elvan Oktar'ın ise başkan yardımcılığını üstlendiği Çocuklar Gülsün Diye Derneği, bağışlar ve sponsorluk çalışmaları sayesinde yaptırdığı anaokullarını, iş birliği protokolü çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışlamaktadır.

 

Editör: MURAT ÖZER