Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından, okulların 30 Nisan'a kadar tatil edilerek uzaktan eğitime devam edilmesi kararı çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile ortak açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Çocuklarımız her türlü eğitsel ihtiyaçlarının tamamlanması, telafisi ve sınavlar konusunda her türlü senaryoya hazırız" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanlığı'nda yapılan Bilim Kurulu toplantısının ardından ortak açıklama yaptı. 

"HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ"

Bakan Ziya Selçuk ise çocukların fiziksel, ruhsal sağlığının öncelikli ele alınması gereken husus olduğunu kaydetti. Bakan Koca, "Uzaktan eğitime televizyon yoluyla başladık. Bu hafta test haftasıydı. Önümüzdeki haftadan itibaren çok daha kaliteli, dolu dolu programlarla çocuklarımızın eğitimini yapmaya devam edeceğiz. Bu uzaktan eğitim kısmının dışında en kısa süre içinde yüz yüze eğitimle telafi yapma çalışmalarımız da devam ediyor. Telafinin ne zaman, nasıl olacağı bilim kurulumuzun önerileriyle doğrudan doğruya ilgili. Bütün bu çalışmalara baktığımızda eğitimde elbette kayıplar olacaktır, eksiklikler olacaktır. Fakat ben bütün anne babaların müsterih olmasını isterim. Çocuklarımızın her türlü eğitsel ihtiyaçlarının tamamlanması ve telafisi konusunda, sınavlar konusunda her türlü senaryoya hazırız ve hiçbir şekilde eksik bırakmadan bu yolculuğu yürüteceğiz" dedi.

'30 NİSAN'A KADAR EVDE EĞİTİM'

Bakan Selçuk, bu çerçevede bilim kurulunun öneresiyle önümüzdeki evde eğitim sürecini bir müddet daha uzatma ihtiyacı doğduğunu ifade ederek, "30 Nisan tarihi burada ortaklaşa bir kararla ortaya konuldu. 30 Nisan'a kadar okullarımızın tatil olması ve uzaktan eğitimin devam etmesi konusunda bir karar söz konusu. Bizim zaten bir hazırlığımız olduğu için daha da çalışmalarımızı zenginleştirerek gereken her türlü ihtiyacı karşılayacağız. Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili diğer mevzuat meselesi ihtiyaçlar sınavlar gibi hususlarla ilgili de zaman zaman kamuoyunu bilgilendirme söz konusu olacak. Çocuklarımızın sağlığı bakımından anne babalarımızın dikkatli olduğunun farkındayım. Sadece fiziksel sağlık değil, onların ruhsal sağlığı da çok önemli. Bu anlamda bizim televizyon yoluyla ulaştırmaya çalıştığımız içeriklerde çalışmalarımız artacak" şeklinde konuştu.


 

Editör: MURAT ÖZER