Birleşmiş Milletler’de düzenlenen BM Medeniyetler İttifakı (BMMİ) Dostlar Grubu Bakanlar Toplantısı'nda konuşan Enver Yücel, ırk, din, mezhep farklılıklarına dayanan çeşitliliğin günümüzde ötekileştirme nedeni olarak görüldüğünü söyledi.

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve BAU Küresel Eğitim Başkanı Enver Yücel, Birleşmiş Milletler’in (BM) 74. Genel Kurul üst düzey yıllık toplantıları nedeniyle BM'de düzenlenen BM Medeniyetler İttifakı (BMMİ) Dostlar Grubu Bakanlar Toplantısı'nda ‘Küresel Vatandaşlık Eğitimi’ konuşması yaptı. Türkiye ve İspanya'nın sponsorluğunu üstlendiği toplantı, ABD Başkanı Donald Trump'ın ev sahipliğindeki Dini Özgürlüklerin Korunması toplantısının düzenlendiği 2 nolu Konferans salonunda gerçekleşti. BM kürsüsünde yaptığı konuşmada eğitim alanındaki gözlemlerini dile getiren Yücel, dünya üzerinde karşı karşıya kalınan sorunların temelinde, insanların birlikte, barış içinde yaşayamaması, farklı inanç ve kültürlerin başka amaç ve çıkarlar için kullanılması olduğunu belirtti.

“SORUNLARI AŞMAK İÇİN İYİ BİR EĞİTİM VERMEK ZORUNDAYIZ”

Farklı kültür ve inanç mensuplarının saygı, hoşgörü ve barış içinde yaşayabilmesi için Medeniyetler İttifakı projesinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya eski başbakanı Zapatero’ya teşekkür eden Yücel, projenin daha da gelişmesi ve kalıcı ve sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekti.

“Sorunları aşmak için geleceğimizi inşa edecek olan çocuklarımıza iyi bir eğitim vermeliyiz” diyen Yücel, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öğrenme, yaşam becerileri ve sosyal uyumu teşvik eden güçlü eğitim sistemleri kurmamız şarttır. Kendisini eğitime adamış biri olarak şunu söyleyebilirim ki, daha iyi bir gelecek için çocuklarımızı erken yaştan itibaren, karşılarındaki farklılıkları kötü ve düşman görme gibi eğilimlerden arındırarak eğitim verirsek, empati kültürünü daha fazla kazandırırsak, ortak bir insanlığa ait olma duygusunu geliştirirsek, o zaman bizi çok daha güzel ve çok farklı bir gelecek bekler. 200 bini aşkın öğrenciye her seviyede eğitim hizmeti sağlayan global bir eğitim ağının kurucusuyum. Birleşmiş Milletler çatısı altında uzman kuruluş ve enstitüleriyle işbirliği yapıyorum. Birlikte yaşam kültürüyle ilgili projeler geliştiriyorum.”

Editör: MURAT ÖZER