Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), uluslararası piyasalarda 400 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli ve sabit faizli Eurobond ihracı gerçekleştirdi.

İhraç tutarının 10 katı talep gören işlem hakkında bilgi veren TSKB Genel Müdürü Suat İnce, “Dünyanın dört bir yanından çok kıymetli ve prestijli yaklaşık 300 kurumdan talep aldık. Bu ihraç, uluslararası yatırımcılar nezdinde ülkemize ve TSKB’ye duyulan güvenin önemli bir göstergesi. Öte yandan, Türkiye bankacılık sektörü açısından, yaklaşık bir yılın sonunda gerçekleşen ilk Eurobond ihracı olmasıyla da ayrı bir önem taşıyor. 70. yılımıza girdiğimiz 2020’nin ilk günlerinde attığımız bu başarılı adımın gelecek dönemde piyasayı hareketlendireceğine ve bankacılık sektörüne yeni ihraçlar için motivasyon sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 2020 yılının ilk Eurobond ihracını gerçekleştirdi. 400 milyon dolar tutarında 5 yıl vadeli ve sabit faizli olarak gerçekleşen ihraç, dünyanın dört bir yanından ihraç tutarının 10 katı seviyesinde talep aldı.

İrlanda Menkul Kıymetler Borsası'na kote edilen tahvilin ihracı ile ilgili olarak Citi, ING, Standard Chartered, BNP Paribas, Commerzbank, Bank ABC ve SMBC Nikko yetkilendirildi. ABD, Avrupa, Asya ve Orta Doğu dahil farklı coğrafyalardaki çok çeşitli yatırımcılardan talep alan ihraç öncesinde Londra, New York ve Boston’da yatırımcı görüşmeleri gerçekleştirildi. İhraç, %45’i yeni yatırımcı olmak üzere, yaklaşık 300 yatırımcıdan talep gördü. İhracın maliyeti yatırımcıların talep toplama sürecindeki artan ilgisiyle, 50 bps üzerinde iyileşme ile m/s+450 bps seviyesinde tamamlandı.

Türk bankacılık sektörünün 2019 yılı Mart ayı itibarıyla Eurobond ihraç piyasasında yaşadığı durgunluğa dikkat çeken TSKB Genel Müdürü Suat İnce: “Oldukça geniş bir coğrafyaya yayılan bu ihraçla, başta ABD’li yatırımcılar olmak üzere pek çok farklı ülkeden yatırımcıyla görüşme ve yatırımcı tabanımızı genişletme fırsatı bulduk. İhracın açılışıyla beraber, taleplerin çok hızlı bir şekilde ivmelenerek arttığını gözlemledik. İhracımıza gelen 10 kat talep, uluslararası yatırımcılar nezdinde Türkiye ve TSKB’ye duyulan güvenin önemli bir göstergesi. 2020 yılının ülkemiz ve Türk bankacılık sektörü için daha iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. Önümüzdeki dönemde de Türkiye ekonomisinin olumlu seyrini sürdüreceğine inanıyorum. Yılın ilk günlerindeki bu başarılı adımımızın bankacılık sektörümüze yeni ihraçlar için motivasyon sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

İnce, sözlerine şöyle devam etti: “2020 yılı bankamızın 70. Yılı olması vesilesiyle bizim için ayrı bir öneme sahip. Türkiye’nin ilk özel kalkınma ve yatırım bankası olarak kuruluş misyonumuzdan aldığımız sorumlulukla özel sektör yatırımlarına yönelik fonlarımızı çeşitlendirerek büyütmeye hız kesmeden devam edeceğiz.Çünkü üreten bir ekonominin ülkemizi sağlam ve sürdürülebilir yarınlara taşıyacak en önemli unsur olduğunu düşünüyoruz. Bu yönde attığımız her adımda aldığımız başarılı sonuçları 70 yıldır biriktirdiğimiz deneyim ve uzmanlığa borçluyuz.Önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve kapsayıcı kalkınma yönündeki kredi faaliyetlerimize devam ederken yatırım bankacılığı ve danışmanlık hizmetlerimizle de ülkemiz ekonomisine katkı sunmayı ve etki alanımızı genişletmeyi hedefliyoruz” diyor.

Editör: MURAT ÖZER