Akçansa’nın 8 milyon TL yatırımla kurarak Çanakkale’ye ve Çanakkaleli gençlere armağan ettiği Güzel Sanatlar Lisesi resmi açılışı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, HeidelbergCement CEO’su Dr. Bernd Scheifele, Sabancı Holding Çimento Grubu ve Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, HeidelbergCement İcra Kurulu Üyesi ve Akçansa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Gürdal ve Akçansa Genel Müdürü Umut Zenar katılımıyla gerçekleşti.

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, Akçansa'nın Türkiye'nin önemli çimento oyuncusu ve lideri olduğunu anımsattı.

"GENÇ NÜFUS EN BÜYÜK İTİCİ GÜCÜMÜZ"

HeidelbergCement ile başarılı bir ortaklık yürüttüklerine işaret eden Göçmen,

"Akçansa yüzde 50-50 ortaklığıyla Türk sanayide çok önemli bir kurumsal yönetişim örneğidir. Umarım ortağımız ile beraber bu başarılı faaliyetleri gelecekte çok daha başka boyutlara da taşıma fırsatımız olur. Türkiye çok önemli bir coğrafyada, bir kesim noktasında, Çanakkale de tarihi boyunca bu coğrafyanın en önemli kenti. Türkiye dünyanın en genç nüfuslarına sahip bir ülke. Bugün 82 milyon olan nüfusumuzu yaşa göre sınırladığınız zaman ortadaki vatandaşımızın yaşı 29,7. Türkiye gibi gelişmişlikte çok ileri olan bir ülkede böyle bir demografiye sahip olmak çok önemli." şeklinde konuştu.

 AKÇANSA'DAN ÇANAKKALE GENÇLERE 8 MİLYON TL'LİK YATIRIM 

Göçmen, Türkiye'de 25 milyondan fazla öğrenci bulunduğunu belirterek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Genç nüfus geleceğimizin güvencesi ve en büyük itici gücümüz. Biz de Sabancı Holding’de 'Yeni Neslin Sabancı’sı' vizyonumuz doğrultusunda çalışıyoruz. Sabancı Holding çalışanlarının yaş ortalaması 32. Sabancı Holding Türkiye'de toplanan verginin yüzde 8'inin karşılıyor. İstanbul Borsası’nın yüzde 10'udur. Dolayısıyla biz yeni nesle uygun bir iş ortamı yaratmak zorundayız. Bu açıdan eğitime verdiğimiz katkıyı çok önemsiyoruz. Güzel sanatlar bir ülkenin sadece büyümesi için değil gelişmesi, kültürel dönüşümü için de çok önemli. O yüzden burada bu inisiyatifi kullanan Akçansa yönetimlerine, hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bu eser bu şehre kazandırıldı. Bu eser artık hepimize emanet. Artık söz gençlerde. Onlar kendilerine sunulan bu fırsatla çıtayı daha da yukarıya çıkartacaklar. Aralarından çok başarılı sanatçılar çıkacak dedi. Göçmen sözlerini “Biz bu topraklardan kazandığımızı yine bu ülkeye yatırıyoruz. Varlığımızın yüzde 97'si Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisindedir. Bundan sonra da yatırımlarımıza devam edeceğiz" diyerek konuşmasını tamamladı.

"SABANCI İLE ORTAKLIĞIMIZDAN VE TÜRKİYE'DEKİ İŞİMİZDEN MEMNUNUZ"

Akçansa’da Sabancı Holding ile yarı yarıya ortaklığı bulunan, dünyanın önde gelen çimento üreticisi gruplarından HeidelbergCement’in CEO’su Dr. Bernd Scheifele,

"Gelibolu yarımadası açısından bakıldığında Almanya ile Türkiye arasında çok güçlü ve köklü ilişkileri temsil eden bir şehirde fabrikamız bulunduğu için mutluyuz. Çimento ve ağır malzemeler sektöründe faaliyet gösteren bir şirket olarak dünyada 65 ülkede varlığımız bulunuyor. Birinci önceliğimiz müşteriye en kaliteli çimento ve hizmetlerle birlikte imkanlar sunmaktır. Yalnızca müşterilerimiz başarılı olduğu sürece biz de başarılı olabiliriz. Operasyonlarımız oldukça lokal operasyonlar. Bizim faaliyet ilkemiz global düşün ve yerel hareket et. Bu nedenle Sabancı Holding ve Akçansa ile birlikte uzun yıllara dayanan ilişkimizi büyük bir saygı ve sevgiyle sürdürüyoruz” diye konuştu.

Akçansa’nın, sosyal sorumluluk yaklaşımı doğrutusunda yerel ihtiyaçları analiz edip en doğru noktaya temas eden projeleri hayata geçirmek konusunda son derece başarılı olduğunu vurgulayan Dr. Scheifele, Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi’nin öğrencilerine başarılar diledi.

AKÇANSA'DAN ÇANAKKALE'NİN GELECEĞİNE YATIRIM 

Son 17 yıldır sektörünün ‘en beğenilen şirketi’ seçilen Akçansa’nın, istihdam, üretim ve ihracatla Türkiye ekonomisine kaynak sağladığını belirten Sabancı Holding Çimento Grubu ve Akçansa Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Akçansa, 1974 yılından bu yana bir parçası olduğu Çanakkale ve Çanakkaleliler için istihdam imkanı sağlıyor, çevre iller ve bölgede de önemli bir ekonomik hareketlilik oluşturuyor. Çanakkale’de ürettiğimiz ürünleri dünyanın dört bir yanına satarak karşılığında ülkemize önemli döviz girdisi getiriyor, cari açığa katkıda bulunuyoruz. Ayrıca Çanakkale 1915 Köprüsünün önemli çözüm ortaklarından biri olarak projede yer alıyoruz. Akçansa, sanayi ve ticari faaliyetlerinden elde ettiği kaynakları, sosyal sorumluluk çerçevesinde kültür, sanat, eğitim ve çevre gibi alanlarda değer yaratmak için kullanıyor. Ülkemizin aydınlık geleceği olan gençlerimize destek olmayı son derece önemsiyoruz. Bu anlayışının en somut örneği olarak, Akçansa Güzel Sanatlar Lisemizi Çanakkale’ye kazandırmaktan büyük gurur duyuyoruz.”

Öğrencileri ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda güzel sanatlar fakülteleri ve konservatuvarlara hazırlamak amacıyla kurulan Akçansa Güzel Sanatlar Lisesi, en gelişmiş araç ve gereçlerle donatılmış 27 dersliğin yanı sıra kütüphane, laboratuvar, kayıt ve yayın odası gibi ek derslikleri, spor salonu, konferans salonu ve reviriyle gençlerin ihtiyacı olan bir eğitim kurumu olarak hayata geçti.

Editör: MURAT ÖZER