Arçelik, dünyanın sürdürülebilirlik alanındaki en kapsamlı yayını olan “2019 Sustainability Yearbook-Sürdürülebilirlik Yıllığı”nda yer alarak önemli bir başarıya daha imza attı. Arçelik, dikkat çeken çalışmalarından ötürü “Industry Mover-Sektöründe En Çok Sıçrama Yapan” Şirket olarak adlandırıldı.

“Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın” vizyonuyla faaliyetlerinde sürdürülebilirliğe odaklanan Arçelik, küresel arenada öncü çalışmalar yürütüyor. Uluslararası yatırım uzmanlığı kuruluşu RobecoSAM şirketlerin sürdürülebilirlik perfomanslarını değerlendirdiği “Sustainability Yearbook 2019” sayısında Arçelik’e yer verdi. Arçelik, sektöründe bir önceki seneye göre skorunda en çok gelişme sağlayan şirket olarak “Industry Mover” olarak nitelendirildi.

2019 Sustainability Yearbook’ta yer alan şirketler 2018 yılındaki kurumsal sürdürülebilirlik çalışmalarının performanslarıyla değerlendiriliyor. “Sustainability Yearbook”a giren şirketler, kendi endüstrisi içinde yüzde 15’lik dilimde yer alıyor. Sustainability Yearbook’ta bu yıl 2700’e yakın şirket değerlendirildi; 36 ülkeden 458 şirket yıllıkta yer aldı.

Arçelik'in sürdürülebilirlik alanında küresel başarılara imza attığının altını çizen Arçelik CEO'su Hakan Bulgurlu, “Dünyanın gelecekte daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için iş planlarımızı sürdürülebilir modeller üzerine kurguluyoruz. Her türlü kaynağı en verimli şekilde kullanarak çevre dostu teknolojiler geliştiriyoruz. Bu yolda azim ve sorumluluk bilinciyle sürdürdüğümüz çalışmaların sonucunu alıyoruz. Sustainability Yearbook’ta Industry Mover- sektöründe en çok sıçrama yapan şirket olarak yer almaktan dolayı büyük mutluluk ve gurur duyduk” diye konuştu.

ARÇELİK SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK BAŞARILARI 

  • Arçelik Sürdürülebilirlik konusunda en prestijli platformlardan biri olan Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi’nin Gelişmekte olan Piyasalar Kategorisi’nde yer alan tek Türk sanayi şirketi. Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi uluslararası yatırımcıların dikkate aldıkları önemli bir gösterge olma özelliğini taşıyor.
  • Arçelik 3 yıldır Londra Borsası bünyesinde bulunan küresel endeks ve veri sağlayıcısı FTSE Russell tarafından güçlü çevresel, sosyal ve yönetişim performansı gösteren şirketlerin ölçümlendiği FTSE4Good Gelişmekte olan Piyasalar Endeksi’ne yer alıyor.
  • 2018 yılında European Business Awards for the Environment (EBAE) - AB Çevre Ödülleri’nde “Yönetim” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü. Sektörümüzde bu ödülü alan ilk Türk şirketi oldu.
  • Dünyanın enyaygın çevre girişimi olan CDP’nin (Carbon Disclosure Project) İklim ve Su Programlarında Global A Listesi’nde yer alarak dünyadaki 25 şirket arasına giren Arçelik, 2017’de Türkiye’den bu başarıyı elde eden tek şirket oldu.
Editör: MURAT ÖZER