Arçelik, 3-4 Mayıs 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İnovasyon Haftası’nda gerçekleştirilen İnovaLig Ödül Töreni’nde “Ar-Ge Liderliği Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Arçelik, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenen ve 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Türkiye İnovasyon Haftası’na bu sene de stratejik partner olarak destek verdi. Türkiye’nin patent şampiyonu olan, Ar-Ge ve inovasyon alanındaki başarısını her yıl aldığı ulusal ve uluslararası ödüllerle taçlandıran Arçelik, Ar-Ge Liderliği Özel Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

"İNOVASYONU STRATEJİMİZİN ODAK NOKTASINA ALIYOR, GLOBAL AR-GE AĞIMIZI GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, “Türkiye’deki önemli etkinliklerden biri olan İnovasyon Haftası’nda Ar-Ge Liderliği Ödülü’nü almaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Arçelik olarak dünyanın farklı noktalarındaki 17 Ar-Ge merkezimizle global trendler ışığında yenilikçi ve akıllı teknolojiler geliştiriyoruz. Sensör teknolojileri, uzaktan erişim protokolleri, ileri veri analitiği ve siber güvenlik algoritmaları alanlarında gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge faaliyetlerini, ürünlerin performansının daha tasarım aşamasında bilgisayar ortamında hesaplanmasını olanaklı kılan bileşen bazlı modelleme ve ileri analiz yöntemleri ile birleştiriyoruz. İnovasyonu stratejimizin odak noktasına alıyor, global Ar-Ge ağımızı genişletmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Arçelik, etkinlik kapsamındaki standında; akıllı, bağlı teknolojilerini, görsel, yapay zeka uygulamalarını ve sensör teknolojileri alanındaki yeni çalışmalarını sergiledi.

Editör: MURAT ÖZER