Asgari Ücret 2019'da ne kadar olacak sorusunun yanıtı bu hafta yapılacak son komisyon toplantısında netleşecek, TOBB'dan ise sürpriz bir öneri geldi.
2019 yılı asgari ücreti bu hafta açıklanacak. İşçi ve işveren kesimi son kez komisyon masasında buluşacaklar. Yeni asgari ücretin açıklanması arefesinde patronlandan 2500 lira veririz açıklaması geldi. Ancak elbette bunun bir şartı var. İşçi kesimini de fazlasıyla memnun edecek olan bu teklif için gözler hükümet kanadına döndü.
Asgari Ücret Komisyonu bu hafta içinde 4. ve son toplantısını Aile ve Çalışma Bakanlığı'nda yapacak. Komisyonda bugüne kadar masaya gelen teklifler ve TÜİK rakamları ışığında oluşturulan yeni asgari ücret oylamaya sunulacak. Komisyonun son toplantısı için henüz bir tarih verilmedi. Beklenti cuma günü toplantının yapılması ve asgari ücretin açıklanması yönünde.
Asgari ücrette sürpriz açıklama patronlar kulübünün başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'ndan geldi. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, asgari ücretliye 2500 lira veririz deyip bunun şartını açıkladı. Asgari ücretteki vergini sıfırlanmasını isteyen Rifat Hisarcıklıoğlu , "Asgari ücret bin 600 lira ama bana maliyeti 2 bin 500 lira. Biz de diyoruz ki, 'İşçimiz daha fazla alsın' ama üzerimizdeki vergi yükünü kaldırın. Asgari ücrette (vergi) yüzde sıfır olsun da işçimiz hiç olmazsa 2 bin 500 lira alsın" dedi. Hükümet kanadının bu öneriye cevabı merak ediliyor.

 

Editör: MURAT ÖZER