Atasun Optik, Türkiye’de perakende sektöründeki üst düzey kadın yönetici sayısını artırmak ve katkı sağlamak amacıyla LEAD Network Türkiye Derneği’ne üye oldu.

Atasun Optik CEO’su Nihat Aydın, “Yüzde 45 olan kadın çalışan oranımızla, kadının çalışma hayatının sürekliliğinin korunması için hayata geçirdiğimiz uygulamalar bir ayrıcalık değil olması gereken koşullar. Hedefimiz tüm sektörde bu anlayışın yaygınlaşması” dedi.

Optik perakende sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Atasun Optik, merkezi Amsterdam’da bulunan, perakende ve tüketici ürünleri sektöründe çalışan üst düzey kadın oranının arttırılmasına odaklanan ilk ve tek dernek olan LEAD Network Türkiye’nin üyesi oldu. Atasun Optik CEO’su Nihat Aydın, çalışan kadın liderlerin desteklenmesi, sayılarının arttırılması ve gelişimlerine katkı sağlayan projeler yürüten LEAD Network Türkiye ile gerçekleştirdikleri iş birliği sayesinde, kadınların iş dünyasında yaşadıkları zorlukların aşılmasına, verimli ve çözüm odaklı çalışmalarla destek olacaklarını söyledi.

İŞE ALIMDA EŞİTLİK ORANLARDA KENDİNİ GÖSTERİYOR

Atasun Optik’te benimsenen cinsiyet eşitliğine dayalı insan kaynakları politikaları, kadın yeteneklerin işe alımı, geliştirilmesi, kurumda devamlılığının sağlanması ve başarılı kadınların üst yönetimde temsilini arttırılması konusunda fark yaratıyor. Uyguladıkları eşitlikçi istihdam politikasıyla her yıl bir önceki yıla göre kadın çalışan sayısını arttıran Atasun Optik’te, 2020 yılında kadın çalışan oranı yüzde 45’e, kadın yönetici oranı ise yüzde 33’e yükseldi. Atasun Optik’te üst yönetimdeki kadın oranı ise yüzde 42.

"AYRICILIK" DEĞİL OLMASI GEREKEN KOŞULLAR

Üst yönetimde de kadın yöneticilerin her geçen dönem daha fazla yer aldığını söyleyen Atasun Optik CEO’su Nihat Aydın, “Atasun Optik’te sahip olduğumuz eşitlikçi istihdam politikasının yanı sıra kadının çalışma hayatının sürekliliğinin korunması prensibiyle birçok uygulamayı da hayata geçiriyoruz. Ancak bu uygulamaları bir ayrıcalık olarak değil, her kurumda var olması gereken koşullar olarak görüyoruz. Sahip olduğumuz bu anlayışla, LEAD Network Türkiye ile sadece Atasun Optik’de değil perakende sektöründe fırsat eşitliği anlayışının yaygınlaşması adına hayata geçirilecek projelere destek vereceğiz” dedi.

GELECEĞİN GÜÇLÜ KADINLARINA DESTEK 

Atasun Optik, kadınların çalışma hayatının sürekliliğinin korunması için, hamilelik, evlilik gibi özel hayatı kapsayan konularda esnek çalışma modelleri sunuyor. Süt izni ve hamilelik izninin farklı opsiyonlarda kullanılmasını sağlayan Atasun Optik, bu dönemlerde part-time çalışma imkânı da sunarak kadın çalışanlarının iş hayatına yeniden adaptasyonlarını kolaylaştırıyor. İş hayatındaki kadın çalışanlarına sağladığı koşulların yanı sıra geleceğin güçlü kadınları için de çalışan Atasun Optik, kız çocuklarının eğitimlerine destek olmak amacıyla vakıflarla özel çalışmalar gerçekleştiriyor.

Editör: MURAT ÖZER