AvivaSA, gönüllü BES alanında, 2020’nin ilk yarısında, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyümeyle 25,7 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Böylelikle AvivaSA, 2015 yılından bu yana sürdürdüğü sektör liderliği pozisyonunu korudu. Fon büyüklüğünde, Yüzde 18.6 pazar payına sahip olan AvivaSA, yine aynı dönemde 731 bin katılımcı sayısı ile dönemi kapattı.

“Otomatik Katılım”da ise, 782 bin katılımcı sayısı ve 907 miyonluk fon büyüklüğüyle sektörde lider kurumlar arasında yer aldı.

AvivaSA, Otomatik Katılım dahil toplam BES’te, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36 büyüyerek 26,6 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı.

AvivaSA Hayat branşında ise, geçen yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında, yılın ilk yarısında, sektör üzerinde bir oranla yüzde 78 büyüme gerçekleştirdi. AvivaSA’nın 2020 yılı ilk yarısında toplam Hayat ve Ferdi Kaza prim üretimi, 657 milyon TL’ye ulaştı.

Sabancı Holding ve 300 yılı aşkın geçmişe sahip dünya sigorta devi Aviva iştiraki olan AvivaSA, 30 Haziran 2020 tarihli EGM (Emeklilik Gözetim Merkezi) verilerine göre, Otomatik Katılım dahil toplam BES’te, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 36, 2020’nin ilk çeyreğine göre yüzde 13 büyüyerek 26,6 milyar TL’lik fon büyüklüğüne ulaştı. Aynı dönemde katılımcı sayısı 1,5 milyonu aştı.

AvivaSA’nın Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre hesaplanan 2020 yılı 6 aylık net dönem karı ise, 131 milyon TL seviyesinde gerçekleşti.

ZORLU ŞARTLARA RAĞMEN BÜYÜME

2020 yılı ilk yarı sonuçlarıyla ilgili bir açıklama yapan AvivaSA CEO’su Fırat Kuruca, AvivaSA’nın zorlu pandemi şartlarında bile büyümeye devam ettiğini belirterek; “Sadece sektör olarak değil, tüm dünya olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç, herkesin biraz daha içine döndüğü ve kendisine, geleceğine yatırım yapmaya başladığı bir dönem de oldu aynı zamanda. Pandemi gibi belirsizlik durumları, özellikle hayat sigortasının ve bireysel birikimlerin önemini ortaya çıkartıyor. Pandeminin ilk dönemlerinde, BES alanındaki katılımcıların kaygılandığını ve buna bağlı olarak sert satışlar yaşandığını gördük. Ancak katılımcılarımıza sakin ve soğukkanlı davranmalarını tavsiye ederek bu dönemi sıkıntı yaşamadan atlattık. 2020’nin ikinci çeyreği de, tıpkı ilk çeyreğinde olduğu gibi, 2015 yılından bu yana sürdürdüğümüz sektör liderliğimizi devam ettirdik. Hayat sigortası alanında ise istikrarlı büyümemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde de aynı başarılı performansı yakalayacağımıza olan inancım tam” dedi.

Editör: MURAT ÖZER