Borsa İstanbul'un olağan genel kurul toplantısı sonrasında, yeni Yönetim Kurulu’nun yaptığı toplantıda Genel Müdürlük görevine Korkmaz Ergun getirildi.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu üyelerinin seçimine ilişkin yapılan oylama sonucunda Işınsu Kestelli bağımsız yönetim kurulu üyesi, Ahmed Ali Al-Hammadi ve Korkmaz Ergun ise yönetim kurulu üyesi olarak yeni Yönetim Kurulunda yer aldı. Buna göre, mevcut Yönetim Kurulu'nda Başkan olarak görev yapan Prof. Dr. Erişah Arıcan görevine devam ederken, Yunus Arıncı, Metin Kıratlı, Prof. Dr. Fahrettin Altun, Prof. Dr. Cem Demiroğlu ve Tevfik Eraslan’ın üyelikleri devam etti.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada, genel kurulda 2020 faaliyet yılına ilişkin entegre faaliyet raporu ve bağımsız denetim raporu, 2020 yılı faaliyet ve hesap dönemine ilişkin yıl sonu bilançosu ve kâr/zarar tablosunun onaylandığı belirtilerek, "2020 kârının kullanım şeklinin, dağıtılacak kâr ve kazanç oranlarının belirlenmesi ve kâr dağıtım hususunda Yönetim Kurulunun teklifi görüşülerek karara bağlandı. Kâr dağıtımı yapılmasına karar verildi" denildi.

KORKMAZ ERGUN KİMDİR 

Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünde 1997 yılında tamamlayan Korkmaz Ergun, aynı yıl Borsa İstanbul’da çalışma hayatına başladı. Lisans üstü çalışmalarını ise Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalında tamamladı. 24 yıllık Borsa ve Sermaye Piyasaları tecrübesine sahip olan Ergun, çok sayıda şirketin halka arzının değerlendirilmesi ile işlem gören şirketlerin incelenmesini ve piyasa faaliyetlerini yönetti. Ergun, Genel Müdürlük görevinden önce Kotasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürütmekteydi.

Editör: MURAT ÖZER