Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan yatırım için neden Miami'yi seçtiğini HaberChannel'a anlattı.

Miami, hızla büyüyen dinamik bir dünya metropolü. Devletin de desteğiyle son 10 yılda yapılan altyapı projeleri ve Mega projeler şehrin tamamen yenilenmesine odaklı kentsel dönüşüm projeleri yabancı yatırımcaları Miami'ye çekmektedir. Dünyanın her ülkesinden bu mega şehre yatırım ve işgücü göçü yaşanmaktadır. Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan da  bizlere 2000'li yıllarda çocuklarının eğitimi için geldiklerinde bu şehre hayran kaldıklarını ve yatırım imkanlarını o yıllarda araştırmaya başladıklarını ifade etti.

DÜNYA METROPOLÜ MIAMI'DE BİR TÜRK MARKASI İKONLAŞIYOR!

Okan Tower Miami inşaatı bittiğinde Miami'nin en yüksek binasi olacak. 70 katlı karma proje yatırımcılarına, mülklerinde kalmadıklarında otel tarafından işletilerek gelir elde etmelerini sağlayan “condo-hotel sistemi” ile inşa edilecek, Okan Tower Miami 300 Milyon dolarlık bütçesi ile ABD’de bir Türk firmasının yapacağı 'sıfırdan' geliştirilmiş en büyük yatırım projesi olacak. Resmi adı Okan Tower Hilton Bayfront olacak karma proje Hilton markası tarafından isletilecek.

Projenin bir katında Türkiye Cumhuriyeti Miami Başkonsolosluğu faaliyet gösterecek. Bunun yanında alışveriş merkezi, otoparklar, restaurantlar ve yine Miami'nin en yüksek katında bulunacak SkyPool olacaktır. THY ve Orlando-Miami hızlı tren Hattı Brightline ile yapılan anlaşmanın sonucunda Orlando'dan gelen yada giden misafirler ve turistler projenin hemen arka tarafında yer alan tren merkezinde check-in yapabilecek ve valizlerini taşımadan buradan uçağa ulaştırabileceklerdir.

"ABD’de inşaat sektöründe oldukça katı kurallar var. Hele de yurtdışından gelen bir firmaysanız. Zira yabancı inşaat firmalarının ülkede müteahhitlik yapması için belirli lisanslara sahip olması gerekiyor. Bu nedenle Okan Holding ilk projelerinde yatırımcı ve proje geliştiricisi olarak yer almayı tercih etti. Önümüzdeki yıl başlayacak inşaatın yapımı için bölgenin ünlü firmalarından Suffolk ile anlaştık." diyen Bekir Okan bugün TC Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ziyaretinin kendileri için çok büyük önem taşıdığını ve Türkiye'nin desteğinin kendilerine güç kattığını da belirtti.  

Biz de HaberChannel olarak bu önemli günde basından sadece bize izin verdikleri ve röportaj talebimizi olumlu karşıladıkları için çok teşekkür ediyoruz.
 

Gülden Seçilmiş - HaberChannel Miami

Editör: MURAT ÖZER