INFLOW Global Summit & Awards'19, hem yerli hem de yabancı influencer’ları, ajansları ve markaları 22 Ekim Salı günü Four Seasons Hotel İstanbul at the Bosphorus’ta buluşturdu. 30 farklı ülkeden katılan dijital fikir liderleri, blogger’lar, sosyal medya içerik üreticileri, influencer pazarlaması ve sosyal medya üzerine gerçekleşen panelleri takip etti. Bu yıl INFLOW Summit 225 yerli ve yabancı influencer’ın da aralarında olduğu toplam 500 kişiye ev sahipliği yaptı.

INFLOW Global Summit & Awards'19, influencer pazarlaması alanındaki fikir liderleri ve sektör profesyonellerini buluşturdu. Amerika, Rusya, Çin, Almanya, Hindistan, İsveç, Danimarka, İtalya, İspanya’nın da aralarında bulunduğu 30 farklı ülkeden yaklaşık 80 yabancı 100'den fazla yerli influencer INFLOW Global Summit & Awards’19’a katılım sağladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren INFLOW Kurucu Ortağı Afşın Avcı “Dünya’nın çeşitli ülkelerinde 6 konferans, 8 buluşma etkinliği organize ettik ve 200 markayı influencer’larla bir araya getirdik. Bugün burada 30 farklı ülkeden 76 influencer bulunuyor. Ülkemizden ise 149 influencer’ı ağırlıyoruz. INFLOW Global Summit’e katılan influencer’ların erişim ağı ile birlikte toplam 159 Milyon kişiye ulaştığımızı gösteriyor”dedi.

Hindistan ve Çin gibi dünya nüfusunun üçte birini oluşturan ülkelerle özellikle ilgilendiklerini aktaran IGA Kurumsal İletişim Direktörü Gökhan Şengül “İstanbul Havaalanı’nı Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı olarak görüyoruz. Sosyal medya ve influncer kavramları IGA’nın en önemli çalışma alanları arasında yer alıyor. Tarihsel geçmişimiz bize bir strateji geliştirme fırsatı verdi, bu da İstanbul’u uluslararası bir merkez haline getirmektir. Bunu gerçekleştirmek için marka elçilerimizin desteğine ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Dünyanın bütün kültürlerinin buluştuğu İstanbul Havaalanı’nda, dünyanın farklı yerlerinden gelen influencer’larla verimli işbirlikleri kurmak istiyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk konferans; gazeteci, yazar, halkla ilişkiler ve iletişim uzmanı Ali Saydam ve oyuncu Nur Fettahoğlu’nun katılımı ile gerçekleşti. Nur Fettahoğlu dizilerin uluslararası alanda ülke tanıtımına katkılarını anlattı.

INFLOW Kurucu Ortağı Afşın Avcı, Twitch Yaratıcı Pazarlama Uzmanı Ryan Lee, Facebook Dikey Strateji Lideri Irmak Emekdaş ve Kişisel Marka Uzmanı Leonard Kim’in de aralarında bulunduğu kendi alanında profesyonel isimler, yaratıcı içerik çıkarma, influencer pazarlaması ve ölçümlemesi konularında konferans verdi. INFLOW Global Summit 2019, İllüzyonist Aref Ghafouri etkileyici gösterisi ile tamamlandı.

YABANCI INFLUENCER'LARIN İSTANBUL GEZİSİ 

INFLOW Global Summit & Awards'19 kapsamında 25 farklı ülkeden katılım sağlayan yaklaşık 80 yabancı influencer 23 Ekim Çarşamba günü boyunca İstanbul’u tanıma fırsatı bulacak. Güzellik, bakım, moda, eğlence gibi konularda yüksek takipçili influencer’lar, İstanbul'un dört bir yanını gezecek aynı zamanda takipçilerine şehri tanıtacak.

Editör: MURAT ÖZER