Enerjisa Dağıtım Şirketlerine Dünyanın lider Coğrafi Bilgi Sistemi yazılım firması olan ESRI tarafından “Coğrafi Bilgi Sisteminde Özel Başarı Ödülü” takdim edildi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Başkent EDAŞ, AYEDAŞ ve Toroslar EDAŞ bölgelerinin kapsadığı 14 ilde, 21 milyon nüfusa birbirinden farklı coğrafya, iklim ve demografik yapıya sahip büyük bir alanda hizmet veriyor. Enerjisa Dağıtım Şirketleri tüm saha operasyonlarında ve özellikle Türkiye’nin sınır kapılarını açtığı Suriyeli göçmenlerin yaşam alanlarına da elektrik ulaştırırken kullanmakta olduğu Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Dünyanın lider Coğrafi Bilgi Sistemi yazılım firması olan ESRI tarafından ödüllendirildi.

ENERJİSA DAĞITIM'A ULUSLARARASI ÖDÜL

Enerjisa Dağıtım Şirketleri tüm saha operasyonlarını ve şebeke plan kararlarını alırken faydalandığı coğrafi bilgi sistemleri ile veri toplama, kontrol, veri doğrulama, analiz, güncelleme, kesinti, arıza, sorgulama, raporlama, iş emri, rota optimizasyonu, saha personeli ve operasyon araçları gibi önemli konuları takip edebiliyor.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Murat Pınar Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinde gerçekleşen Ödül Töreni’nde “Coğrafi Bilgi Sisteminde Özel Başarı Ödülü”nü ESRI Kurucusu ve Başkanı Jack Dangermond’dan aldı.

Pınar Ödül Töreni sonrasında yaptığı açıklamada 3 bölgede birbirinden farklı coğrafi yapılara sahip 14 ilde yürütmekte oldukları çalışmalarda Coğrafi Bilgi Sistemlerinin hayati öneme sahip olduğunu ve söz konusu yazılım programını kullandıkları alanları gün geçtikçe çoğalttıklarını ifade etti. Pınar sözlerini şöyle sürdürdü: “Kullanıcılarımıza sürdürülebilir elektrik hizmeti sunmak için teknoloji yatırımlarımızı ve Ar-Ge faaliyetlerimizi yoğun bir biçimde sürdürüyoruz. Bu kapsamda şebeke güvenliğini artırmak, müşteri memnuniyetini üst düzeye çıkarmak, şebekeyi etkili bir şekilde yönetmek, kritik envanterin bakımını planlamak, yönetim kontrolü sağlamak amacıyla kullandığımız Coğrafi Bilgi Sisteminin dünyada en başarılı örneklerden biri olarak seçilmesinden dolayı gurur duyuyorum. Coğrafi Bilgi Sistemimiz sayesinde şebeke bağlantı bilgisi ile arıza kaynağını doğru ve hızlı şekilde tespit edebiliyor, şebeke bağlantı modeli ile çağrı merkezi sürecini geliştirebiliyor, müşterilere hızlı ve doğru geribildirim sağlayabiliyor, müşteri ve envanter bazlı tutulan kesinti bilgilerinin doğru ve etkin analizlerini gerçekleştirebiliyor ve bakımları bu kapsamda planlayabiliyoruz.”

Editör: MURAT ÖZER