Elektrik dağıtım ve perakende satışta Türkiye'nin lider şirketi Enerjisa Enerji’nin Faaliyet Gelirleri 2019 yılının ilk çeyreğinde geçen seneye kıyasla yüzde 30 büyüme ile 1.1 milyar TL’ye ulaşırken, aynı dönemde baz alınan net kâr yüzde 22’lik büyüme ile 297 milyon TL’ye ulaştı.

Enerjisa Enerji, 31.03.2019 tarihi itibariyle mali tablolarını açıkladı. Elektrik dağıtım ve perakende satışında Türkiye’nin lider enerji şirketi Enerjisa Enerji, 2019 yılının ilk çeyreğinde 1.126 milyon TL konsolide faaliyet geliri yaratarak, gelirlerini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 30 artırdı. Enerjisa Enerji’nin baz alınan net kârı ise aynı dönemde 297 milyon TL’ye ulaştı.

"GÜÇLÜ BÜYÜMEMİZİN ARDINDAN ORTA VADELİ HEDEFLERİMİZİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİYORUZ"

Enerjisa Enerji CFO’su Sascha Bibert, “Enerjisa Enerji olarak, uzun vadeli ve sürdürülebilir başarı elde edebilmek için makroekonomik trendleri ve regülasyon değişimlerini her dönem yakından takip ederek, etkin risk yönetim politikaları geliştiriyoruz. Bu sayede, Şubat 2018’de gerçekleşen halka arzımızı takiben, başarılı finansal ve operasyonel performansın devamını sağlayarak 2018 yılında hedeflerimizi aşarak hissedarlarımız için reel bir büyüme yarattık. Faaliyet gelirlerimizin yüzde 30, baz alınan net kârımızın yüzde 22 büyüdüğü güçlü bir ilk çeyrek dönemini geride bıraktık. Bu başarılı dönemin ardından 2019 ve 2020 için belirlemiş olduğumuz orta vadeli operasyonel ve finansal hedeflerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. Bu görünüm, sürdürülebilir bir nakit akışına dayanarak reel gelir ve temettü büyümesi yakalama hedefimizle aynı doğrultuda olduğundan, hem uluslararası hem de yerel yatırımcılar için cazip bir yatırım fırsatı oluşturmaktadır” diye konuştu.

"İLK ÇEYREKTE GÜÇLÜ GELİR VE NAKİT PERFORMANSI ELDE ETTİK"

Enerjisa Enerji CEO’su Ziya Erdem ise “Çevik bir yönetim stratejisiyle, 2018 yılında değişken makro şartlara rağmen sağlıklı büyümemizi devam ettirdik. İlk çeyrekteki güçlü gelir büyümemize ek olarak, nakit akışımız da güçlenmiştir. Ayrıca, 2019 yılı için finansman ihtiyacımızı da büyük ölçüde tamamlayarak, faiz ve likidite risklerini etkin bir şekilde kontrol altına aldık” dedi.

Editör: MURAT ÖZER