Türkiye Genç İş Adamları Derneği Ankara Şubesi (TÜGİAD) ve Atılım Üniversitesi ortaklığında ilk kez düzenlenen “Fikrinle İz Bırak” isimli, ödüllü iş fikri yarışmasının finali 12 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirildi. 

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Zafer Yıldırım, yenilikçi teknolojilere ve sosyal start-uplara mentorluk etmek için düzenlenen yarışmaya ilk etapta 151 farklı projenin başvurduğunu belirtti. Ön eleme sürecinin ardından kalan 30 proje ise detaylı bir inceleme aşamasının ardından 5 projeye kadar düşürüldü. 

GENÇ GİRİŞİMCİLER İŞ DÜNYASIYLA BİR ARAYA GELİYOR

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı ve jüri üyesi Zafer Yıldırım yarışmanın amacına ulaştığını söyledi. Uzun bir eleme sürecinden geçen projeleri titizlikle incelediklerini belirten Başkan Yıldırım, iş dünyasının rekabetçi yapısında en iyi hayatta kalabilecek projeleri seçtiklerini ifade etti. Bunun yanında geleceğe dair vizyonu olan beyinlere mentorluk etmek için yola çıktıklarını dile getiren Yıldırım geleceği şekillendirecek fikirlerle bir araya gelmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Her biri kendi alanında başarılı olan jüri üyelerinin hepsinin startup yatırımcısı olması ya da bu tarz yatırımcılar ile birlikte yakın temas içerisinde bulunmaları yarışmanın önemini artırır nitelikte. Dolayısıyla yarışmanın genç girişimcilerden yoğun ilgi görmesi oldukça doğal. TÜGİAD Ankara  ve Atılım Üniversitesi ise bu ilgiyi karşılıksız bırakmamak konusunda kararlı. Genç girişimcilerin ilgilerinden memnun kalan kuruluşlar yarışmayı gelecek sene tekrar düzenleyecek. 

Editör: MURAT ÖZER