Garanti Bankası, yurtdışı borçlanma programı çerçevesinde IFC (Uluslararası Finans Kurumu) ile Türkiye’deki kadın girişimcileri desteklemek amacıyla imzaladığı protokol kapsamında, 390 milyon TL’lik finansmanı kullanıma sundu. Garanti, küçük ve orta ölçekli işletme sahibi kadın girişimciler için 36 aya varan vadelerle ve özel faiz oranlarıyla, 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar finansman sağlayacak.

"KADINLAR EKONOMİK KALKINMANIN ÇOK ÖNEMLİ BİR BİLEŞENİ"

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada;

“Kadınlar ekonomik kalkınmanın çok önemli bir bileşeni… Garanti Bankası olarak ülkemizde kadın girişimcilerimizin sayısını artırmak, işlerini büyütüp ekonomiye sağladıkları katkıyı güçlendirmek adına her zaman onların yanında olmaya büyük önem veriyoruz. Kadın girişimcilere sağladığımız desteği finansman, eğitim, cesaretlendirme ve yeni pazarlara açılma olarak dört ana başlıkta topluyoruz. ‘Kadın Girişimci Yönetici Okulu' programımız kapsamında kadın girişimcilerin eğitim ihtiyacını karşılarken; cesaretlendirme tarafında ise bu yıl 13.’sünü gerçekleştireceğimiz 'Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması' ile kadın girişimcilerin başarı hikâyelerinin özellikle kendileri gibi girişimci kadınları motive etmesinde önemli bir rol oynuyoruz. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde, Eximbank’la anlaşma imzalayarak ihracat yapan kadın girişimcilerimizin yeni pazarlara açılmalarına katkı sunmaktan da memnuniyet duyuyoruz.’’ dedi.

Erbil, “İşletmelerinin finansal ihtiyacının karşılanması amacıyla onları teşvik edecek ve finansmana ulaşmalarını kolaylaştıracak kaynakları yaratmak üzere bütünsel kadın girişimcilik programımızı hayata geçiriyoruz. Bu anlayışla 2006’dan beri, 13 yılda kadın girişimcilere sağladığımız finansman desteği 5.5 milyar TL’ye ulaştı. Bu çalışmalarımızın önemli bir sonucu da IFC ile imzaladığımız protokol oldu. Anlaşmayla birlikte kadınlarımıza işlerini büyütebilmeleri ve sürdürülebilir kılabilmeleri amacıyla çok özel faiz oranıyla 50 bin TL’den 500 bin TL’ye kadar uzun vadeli kredi imkânı sunmuş oluyoruz. Türkiye’de kadın girişimciliğini destekleyen ilk özel banka olarak, finansmana erişimin çok önemli olduğu bir dönemde kadınlarımıza böylesine uygun şartlarda bir destek paketi sağlamaktan da son derece mutluyuz. Türkiye ekonomisinin kadınlarımızın çalışma azmi, girişimci ruhu ve istihdama daha büyük oranlarda katılımıyla çok daha hızlı büyüyeceğine inancımız tam.” diyerek görüşlerini paylaştı.

Editör: MURAT ÖZER