135 yıllık köklü geçmişe sahip İsviçreli lider bebek maması üreticisi Hero Baby Türkiye, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü, Niğde’de kadın çiftçilerle elma hasadı yaparak kutladı. Bebeklerin sağlıklı gelişimi için doğal tarım uygulamalarına odaklanan Hero Baby, sürdürülebilir tarım ilkesiyle yılalrdır kadın çiftçilerine eğitimler veriyor, onlara verdiği desteği ve yol arkadaşlığını sürdürüyor.

Kadın çiftçiler tarım sektöründe ve kırsal kalkınmada önemli bir rol üstleniyor. Kadın çiftçilerle dayanışmasını her geçen yıl daha da güçlendiren Hero Baby Türkiye, gelecek yıllarda kırsal alanda daha fazla kadın çiftçiye ulaşarak, kadınların ekonomik alanda daha da aktif rol alması için çalışmalarına devam etmeyi planlıyor.

ŞİRİN IŞIK: "TARIM, ÜLKE EKONOMİSİNİN VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMANIN TEMEL UNSURUDUR. SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIMIN CAN DAMARI İSE KADIN ÇİFTİLERDİR"

“Doğanın iyiliğini koruyarak tüketicilerin ihtiyaçlarını karşılama” misyonuyla 135 yıldır yeni nesilleri taze meyve ve sebzelerle buluşturma başarısını gösteren Hero Türkiye’nin Pazarlama Direktörü Şirin Işık, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü için şu değerlendirmeyi yaptı:

“Tarım, ülke ekonomisinin ve sürdürülebilir kalkınmanın temel unsurudur. Sürdürülebilir tarımın can damarı ise kadın çiftçilerdir. Kadın çiftçilerimizden sadece ürün tedariği yapmakla kalmıyor, doğal ve sürdürülebilir tarım uygulamalarına yönelik eğitimlerimizle onların geleceğe güvenle bakmalarını da sağlıyoruz. Geçmişten günümüze kadın çiftçilerimizin kırsal kalkınmada sağladığı katma değer çok büyük. Tarım alanında kadının güçlendirilmesi için özellikle gıda üreticilerine büyük bir sorumluluk düştüğünün farkındayız. Ankara’daki iki fabrikamıza, kadın çiftçilerimizin doğal tarım uygulamalarıyla ürettikleri mahsülleri alıyor, gelecek nesillerin sağlıkla büyümesi için çalışıyoruz. Bugün Niğde başta olmak üzere tüm Türkiye’den kadın çiftçilerimizin emeğini değerlendirerek emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Her yıl olduğu gibi önümüzdeki yıl da destek verdiğimiz, tarımsal üretimimizin kahramanı olan kadın çiftçilerimizin sayısını artırmayı hedefliyoruz. Çiftçilerimize verdiğimiz eğitimlerle sürdürülebilir tarımsal kalkınmayı destekliyor, kadın emeğine her zaman inanan bir marka olarak 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutluyoruz.’’

HERO BABY TÜRKİYE'NİN ÇİFTÇİLER İÇİN DOĞAL TARIM TEKNİKLERİ

Hero Baby Türkiye, her yıl düzenlediği ve geliştirdiği eğitimler ile yerel çiftçilerle doğal tarım yöntemlerini paylaşıyor. Her sezon başında çiftçilerle bir araya gelerek önceki sezonun değerlendirmesi yapılıyor; ardından da uygulanması gereken doğal tarım teknikleri çiftçiler ile paylaşılıyor. Her yıl yaklaşık 200’ün üzerinde çiftçi ailesi, doğal tarım teknikleri konusundaki bu eğitimlerden yararlanıyor. Ayrıca bahçelerde kullanılan doğal tarım teknikleri kapsamında, ürün verimliliğinin artması için arılı tarım da teşvik ediliyor.

BAHÇE VE TARLADAN SOFRAYA TEMİZ GIDA 

Niğde, Adana, Tokat, Batman gibi Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan, şehir, otoyol ya da sanayi gibi endüstriyel alanlardan uzak 140’tan fazla bahçede, yerel çiftçilerin doğal tarım yöntemleri ile yetiştirdiği meyve ve sebzeler ile hazırlanan Hero Baby kaşık ve kavanoz mamaları, tüketicileri olan bebeklerle güvenli bir şekilde buluşuyor. Üretim süreci, kış mevsiminde bahçelerde gerçekleştirilen kontrol amaçlı ziyaretlerle başlıyor. Her bahçeden alınan meyve ve sebze örneklerine, laboratuvar ortamında bebeklerin ve küçük çocukların beslenmesine uygun olması amacıyla kapsamlı analizler uygulanıyor; sadece ilaç kalıntısı olmayan ve geleceğimiz olan bebeklerin beslenmesine uygun olan meyve, sebze ve tahıllar kullanılıyor. Yapılan tüm analizler ürünler paketlenmeden hemen önce sonra bir kez daha tekrarlanıyor ve sadece temiz sonuç alan ürünler bebeklere ulaştırılıyor. Tüm süreç boyunca toplamda 530’dan fazla analiz uygulanıyor.

Editör: MURAT ÖZER