İzmir’de meydana gelen deprem felaketinin ardından onlarca kişiyi enkaz altından çıkaran arama kurtarma ekiplerine Turkcell, özel bir iletişim paketi oluşturduğunu duyurdu.

Turkcell, merkez üssü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremin ardından enkaz altında mahsur kalanları çıkarmak için fedakarca çalışan arama kurtarma ekiplerine destek olmak için harekete geçtiğini duyurdu. Arama kurtarma ekiplerinde görev alanlara kendi tarifelerine ek olarak ücretsiz 10 bin dakika konuşma, 20 GB internet ve 5 bin SMS paketi tanımlandı. ‘Kahraman Paket’ adını taşıyan paketten arama kurtarma faaliyetlerinde görev alan Turkcell kullanıcılarının yararlanabileceği açıklandı. Turkcell depremden en fazla etkilenen bölgelerde 6 adet mobil şarj istasyonu kurdu. Ayrıca depremzede çocuklara Turkcell’in reklam yüzü Emocan’ların peluş oyuncakları hediye edildi.

“ARAMA KURTARMA EKİPLERİNE MİNNETTARIZ”

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, depremzedeler için büyük özveriyle mücadele veren arama kurtarma ekiplerine minnettar olduklarını söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

“Arama kurtarma çalışmalarında günlerdir canla başla çalışarak görev alan kahramanlara, depremden saatler sonra enkazdan çıkardıkları Elif’ler, Ayda’lar ve tüm canlarımız için ne kadar şükranlarımızı sunsak az. Onların hem birbirleriyle hem sevdikleriyle hızlı ve kesintisiz iletişim kurabilmeleri için ‘kahraman paket’i hatlarına tanımladık. Turkcell olarak bu zor günlerinde depremden etkilenen İzmirli kardeşlerimize destek olmak için de elimizdeki tüm imkanları seferber etmeye devam edeceğiz. Devletimizin çalışmalarıyla güzel İzmir’imizin yaralarının en kısa sürede sarılacağına inanıyorum.”

Editör: MURAT ÖZER