Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elvan Karaderili, “Kadınların iş gücüne katılımı toplumdaki değişimin öncüsü olacaktır” dedi. 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elvan Karaderili, “Kadınların çalışma hayatında var olmalarının toplumsal gelişmenin olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. Kadınların iş gücüne katılımı kendi sosyo-ekonomik durumlarını, ailelerini ve çevrelerini geliştirecek ve tüm toplumda etki yaratacak önemli bir değişim ve gelişimin öncüsü olacaktır” dedi.

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMI TOPLUMDAKİ DEĞİŞİMİN ÖNCÜSÜ OLACAKTIR"

Sahil ve Termal Turizm sektöründe hizmet veren Karaderili Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Elvan Karaderili, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Toplumsal ve ekonomik gelişme için kadınların desteklenmesinin önemini vurgulayan Karaderili, “Kadınların çalışma hayatında var olmalarının toplumsal gelişmenin olmazsa olmazı olduğunu biliyoruz. Kadınların iş gücüne katılımı kendi sosyo-ekonomik durumlarını, ailelerini ve çevrelerini geliştirecek ve tüm toplumda etki yaratacak önemli bir değişim ve gelişimin öncüsü olacaktır” şeklinde konuştu.

“ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZDE 55’İ KADIN”

Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılmasının gerekliliğini vurgulayan Karaderili, “Şirketimizde kadın istihdam oranı 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 50-55 seviyelerine yükseldi. Hali hazırda toplamda 2 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. 2021’in sonunda yatırımların büyümesi ile buna bin 500 kişi ilave edilecek. Kadına ve kadın iş gücüne güveniyorum. 2021 -2022 yılları içerisinde şirketimizdeki kadın istihdamı yüzde 55 seviyelerinde korunacak. Turizm sektöründe kadın yatırımcı ve yönetici olarak işe alımlarda tesislerimizde kadına verilen istihdamın özellikle takibini yapıyorum” ifadelerine yer verdi. 

Kadınların işgücüne katılımının ve istihdamının, sürdürülebilir kalkınmanın, ekonomideki yükselişin ve çarkların dönmesinin en önemli unsuru olduğunu ifade eden Karaderili, “Hayatın her anında fedakârlığın, duyarlılığın ve şefkatin sembolü olarak bilinen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Editör: MURAT ÖZER