Türkiye’nin lider çok kategorili iç giyim moda perakende markası Penti, 2018 yılını % 29 büyüme ve 1.1 milyar TL ciro ile kapadı. 2019 yılında mağaza sayısını 620’ye çıkaracak olan marka, 1.5 milyar TL ciro hedefliyor. Dünyanın doğusundan batısına her noktasına adım atmayı hedefleyen marka, Kazakistan'dan Kanada'ya 5 kıtada 50 yeni mağaza açacak.

İç giyim, bacak giyim, ev giyim ve plaj giyim kategorilerinde Türkiye’nin en sevilen ve tercih edilen Türkiye'nin lovemark’ı Penti, 2023’ye giden yolda çizdiği gelecek projeksiyonuna hız kesmeden devam ediyor. 2018 yılında %25’i LFL olmak üzere toplamda %29 oranında bir büyümeyle cirosunu 1.1 milyar TL’ye çıkaran Penti, 1 yılda metrekare başına 3500 ziyaretçiyle Türkiye nüfusundan fazla ziyaretçiyi mağazalarında ağırladı. 2019 yılı sonunda, cirosunu 1.5 milyar TL’ye çıkarmayı hedefleyen Penti’nin 2018 yılı performansını ve gelecek dönem stratejilerini Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo ve Penti Giyim A.Ş. CEO’su Mert Karaibrahimoğlu anlattı.

GLOBAL MARKA OLMA YOLUNDA 5 KITADA 620 MAĞAZA

2018 yılını yurt içinde 62 ilde 364, yurtdışında ise 30’u aşkın ülkede 170 olmak üzere toplamda 534 mağaza ile kapatan Penti, 2019 yılında Kazakistan’dan Kanada’ya 5 kıtada 50 yeni mağaza açmayı hedefliyor. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo, "Penti olarak 2018 yılı yurt dışı operasyonlarımızda %82 büyüme gösterdik. 2019 yılı sonuna kadar yurtiçi ve yurtdışı toplam mağaza sayımızı 620’ye çıkararak dünya üzerinde adım atmadık kıta bırakmayacağız" diye konuştu.

İran, Arnavutluk, Kosova Makedonya, Gürcistan, Azerbaycan ve Suudi Arabistan’da yıllardır devam ettirdiği pazar liderliğini kimseye bırakmadıklarını belirten Kariyo, 2018 yılında yeni girdikleri Karadağ, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan gibi ülkelerde de pazar liderliğine oynadıklarını ifade etti. Sami Kariyo, "2019 yılının ilk ayında Amerika kıtasındaki ilk mağazamızı açacağız. Ayrıca Yunanistan pazarına da giriş yaparak Avrupa, Ortadoğu ve Balkanlardaki hızlı büyümemize devam edeceğiz" dedi.

ROMANYA PAZARINA PENTİ İMZASI

2018 yılında Romanya’da açtığı 40 mağazada 5 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Penti, kendi operasyonu ile yönettiği ülkede 2019 yılında 5 yeni mağaza daha açarak 45 mağaza ile Romanya pazarında liderliği hedefliyor.

Penti 2018 yılı içerisinde giriş yaptığı Kazakistan pazarında ise 2019 yılını 12, Kıbrıs’ta ise toplamda 5 mağaza ile tamamlamayı öngörüyor.

E-TİCARETE ROMANYA'DAN AVRUPA'YA STRATEJİK ADIM

Penti’nin dijital dünyaya yaptığı yatırımlar ile birlikte güç kazanan online satış kanalı www.penti.com cirosunu bir önceki yıla göre %160 artırdı. Bu büyüme hızının yurt içinde katlanarak artmaya devam edeceğini ifade eden Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo "Yurt dışı e-ticaret kanalımızı Romanya üzerinden hayata geçirdik. www.penti.com.ro’dan Romanya merkezli olmak üzere tüm Avrupa Birliği ülkelerine satış yapacağız. Aynı zamanda www.penti.com.ro, gelecek dönemde radarımıza almayı planladığımız başta gelişmiş Avrupa ülkeleri olmak üzere bir çok noktada iyi bir pazar analizi yapmamıza imkan sağlayacak" diye söyledi.

DÜNYADA İLK KEZ E-FRANCHİSE

Sektöre kazandırdığı ilklere bir yenisini daha eklemeyi hedefleyen Penti, online dünyada benzeri görülmemiş bir projeyi 2019 yılı içerisinde hayata geçirecek. Avustralya, www.penti.com‘un ilk e-franchise ayağını oluşturacak.

PENTİ GİYİLEBİLİR TEKNOLOJİ ATAĞINDA 

Bu yıl dijitalleşme yolunda büyük projeleri hayata geçiren Penti, Silikon Vadisi’nden çıkan giyilebilir teknoloji ürünü Spire’ı, Mybra Touch ile sütyene taşıdı. Penti’nin, iç giyimdeki uzmanlığına vurgu yapan Penti Giyim Ceo’su Mert Karaibrahimoğlu; "Penti olarak bu kez gücümüzü insan sağlığını geliştirmeye yönelik çalışmalarıyla sağlık çalışanları tarafından tavsiye edilen Spire ile birleştirdik. Kadınların hayatına zenginlik katma misyonumuzla çıktığımız yolda bir ilki gerçekleştirerek Spire tag’i Penti sütyeni ile bir araya getirdik ve Penti MybraTouch’ı yarattık" ifadesini kullandı. Karaibrahimoğlu, "Penti MybraTouch, günlük yaşamda stres seviyenizi kontrol altında tutarak, yaşam kalitenizi yükseltmenize ve vücut sağlığınızın gelişmesine yardımcı oluyor. Sütyen üzerinde yer alan giyilebilir tag ve telefonunuza indirdiğiniz uygulama ile bağlantı kurarak çalışan MybraTouch, Penti sütyeninizinde düzenli olarak kalabiliyor, yıkanabiliyor, şarj ihtiyacı olmadan tamamen vücut hareketinize göre çalışıyor. MybraTouch, www.penti.com online satış sitesi üzerinden bugün tüm Türkiye’deki kadınlara ulaşıyor" şeklinde konuştu.

İÇ GİYİMDE PENTİ UZMANLIĞI

Tüketici taleplerini ve ihtiyaçlarını iyi okuyup analiz ederek, üretim, tasarım ve pazarlama süreçlerine en doğru şekilde adapte eden Penti, başta iç giyim kategorisi olmak üzere hizmet verdiği ev giyim, plaj giyim ve bacak giyim kategorilerinde de pazardaki lider konumu güçlendirmeye devam etti. Özellikle iç giyim kategorisini domine ederek iç giyimi dış giyime rakip hale getirdik diyen Penti Giyim Ceo’su Mert Karaibrahimoğlu "Penti olarak biz bir iç giyim kategorisi yarattık. İç giyimdeki uzmanlığımızı her yıl daha da geliştirerek kadınların hayatlarına zenginlik katmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

SAP'NİN YENİ NESİL MODA ÇÖZÜMÜNÜN DÜNYADAKİ İLK KULLANICISI PENTİ

Penti, günümüzde müşterilerin hızla değişen ihtiyaçlarını karşılamak için iş süreçlerine bütünleşik bir bakış açısı getiren SAP S/4HANA for Fashion and Vertical Business çözümünü tercih ederek Türkiye’de bir ilke imza attı. Penti Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kariyo 2019'un ilk günü canlıya geçen proje ile ilgili olarak, "Penti’nin birinci hedefi müşteri odaklılık. Buna yönelik olarak da iş süreçlerimizi sürekli geliştirerek müşterilerimize daha zengin, eğlenceli bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefliyoruz" dedi.

PENTİ FUTURE STORE

Penti, dijital dünyadaki son yenilikleri bu kez Penti Future Store’a taşıyacak ve dijitalize edilmiş mağaza konseptinin ilkini 2019 yılında hayata geçirecek. Bu proje ile müşterilerinin alışveriş deneyimini en üst noktaya taşıyacaklarına inandıklarını ifade eden Penti Giyim Ceo’su Mert Karaibrahimoğlu "Deneyim odaklı bakış açımızı değişen ve gelişen trendlere uyarlayarak mağazacılığa yeni bir bakış açısı kazandıracağız" ifadesini kullandı.

CLICK&COLLECT REKORTMENİ DİYARBAKIR

Online ve offline ı bütünleştiren bir alışveriş deneyimi sunmayı hedefleyen Penti, click& collect uygulaması ile bugün 110 mağazada hizmet veriyor. Yıllık toplam fatura sayısının %4’ünü oluşturan click&collect uygulaması ile 2018 yılı satış rekoru ise Diyarbakır’dan geliyor.

PENTİ YOUNG 1 YILDA 2 KAT BÜYÜDÜ

Geçtiğimiz yıl ilk cornerı ile Penti mağazalarında yer almaya başlayan, 3-15 yaş arası çocuk ve genç hedef kitleye hitap eden Penti Young, gelişen ve genişleyen koleksiyon yapısı ile back to school döneminin en çok ziyaret edilen adreslerinden biri oldu. Bir önceki yıla göre tam 2 kat ciro büyümesi gösterdi. 2018 yılını 30 corner ile tamamlayan Penti Young, 2019 yılında açılacak 25 yeni corner ile yıl sonunda 55 corner'a ulaşacak.

İÇ GİYİM KATEGORİSİNİN HEM COOL HEM DE LOVE BRANDI PENTİ  #Hepbenimle!

Penti,son yıllarda bir iç giyim markası olarak yükselen algısı ile birlikte bu kategoride sektörün lideri konumunu perçinledi. İç giyim kategorisini moda perakendesine kazandıran Penti, bir taraftan sektörü domine ederken diğer taraftan tüketicisi ile de güçlü bir bağ kurdu. Tüketicisinin kendisine yakın hissettiği; yeni deneyimler yaşadığı, her zevke hitap eden, ulaşılabilinir, genç, dinamik ve güçlü bir marka olarak Penti, 2018 yılında Türkiye’nin iç giyim kategorisindeki Love Mark'ı ve Cool Brand’i seçildi. Penti Giyim Ceo’su Mert Karaibrahimoğlu "Türkiye’de her 100 kadından 99.7’si Penti markasını biliyor. Aynı zamanda Penti’yi deneyimleyen her 100 kadından 85’i sadık müşterimiz oluyor" diyerek, markanın tüketicisine olan vaadi ‘Hep benimle’ nin altını çizdi. Karaibrahimoğlu "Penti, kadınların hayatının her anına dokunuyor ve onlarda Penti’yi en yakın arkadaşları olarak konumlayarak ‘Penti Hep Benimle’ diyor" ifadesini kullandı.

Editör: MURAT ÖZER