Önde gelen Asya borsalarında endeksler, Çin ekonomisine ilişkin olumlu verilere karşın karışık gelişti. Çin'de Eylül'de yıllık bazda, tüketici ürünleri satışları yüzde 3.3 artarken, sanayi üretimi de yüzde 6.9 yükseldi.

Çin'in üçüncü çeyrek gayri safi yurt içi hasıla (GSYH) büyümesinin de yüzde 4.9 büyüdüğünü gösteren verilerin ardından Avrupa piyasaları da artıda açıldı. Bununla birlikte, yatırımcılar Avrupa'da artan COVID-19 bağlantılı kısıtlayıcı önlemlere ve Brexit müzakerelerindeki tıkanma nedeniyle daha ölçülüydüler.

Açılış öncesi işlemlerde Wall Street'te endeksler de, Covid-19 vakalarındaki artışın sürmesine karşın yükseldi. Aynı zamanda, ABD yönetiminin çıkaracağını duyurduğu teşvik paketine ilişkin kördüğüm de sürüyor.

Avrupa borsalarında işlemler başlar başlamaz, Almanya'da DAX yüzde 0.84, Fransa'da CAC 40 yüzde 0.40 yükseldi. Londra'da FTSE 100, yüzde 2.25 artan Rolls-Royce'un desteğinde yüzde 0.07 değer kazandı. Euro, dolar karşısında sabit kaldı, 1.17120'den işlem gördü ve sterlin, dolar karşısında yüzde 0.31 artışla 1.29595 düzeyinde işlem gördü.

Editör: MURAT ÖZER